LÁZÁR MÓZES

Full text search

LÁZÁR MÓZES
LÁZÁR MÓZES (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Miért van ez a lázas rendőri igyekezet, ha polgári kiadványokról és újságokról van szó? Szerte az országban jelennek meg - főként a tavalyi választások óta - helyi lapok és újságok, amelyek a polgári értékrendet hivatottak közvetíteni, illetve igyekeznek ellensúlyozni helyben a baloldali média nyomasztó túlsúlyát.
Bábolnán idén tavasszal jelent meg a „Bábolnai polgár” című kiadvány. A rendőrségre érkezett egy névtelen feljelentés a kiadvánnyal kapcsolatban; tudja, államtitkár úr, mint A tanú című filmben Pelikán József gátőr ellen: egy rendes, géppel írott, névtelen feljelentés. A rendkívül tájékozott, de igen gyáva feljelentő azt is tudta, hogy nem jelentették be a kulturális tárcához, és hiányzik a lap ISSN-száma. Szerintem, ezt az ISSN-számot ebben az országban már óvodáskorban is tanítják. Annak a néhány embernek mondanám, aki nem tudja: ez egy nemzetközileg ajánlott nyilvántartási szám.
Nos, a történet azonnali nyomozás elrendelésével folytatódott, és a rendíthetetlen tények, valamint a megalapozott gyanú következtében házkutatást is tartottak a bábolnai polgári kör vezetőjénél. (Ékes József: Hatvanas évek!) A házkutatási parancsban az volt, hogy olyan nyomdatechnikai eszközöket kell keresni, melyek lefoglalása szükséges. Micsoda megdönthetetlen és szabatos érvelés! Fölöttébb gyanús nyomdai eszközöket ugyan nem találtak, ellenben lefoglalták a több mint ezer példányban megjelenő kiadvány még gyanúsabb három példányát.
Tanúkihallgatás is volt az ügyben, többek között kihallgatták Bábolna polgármesterét, aki szocialista országgyűlési képviselő is, de egyébként semmi más köze nincs az ügyhöz, mint hogy igaz állampolgárként rendelkezésre állt, és megtette tanúvallomását. A rendőrségről származó információ szerint az volt az elvárás, hogy nyomniuk kell az ügyet, amennyire csak lehet.
Tisztelt Államtitkár Úr! Nem gondolja, hogy a rendőrségnek másutt kellene ilyen határozottságot felmutatnia? Nem gondolja, hogy kilóg a lóláb? Nem gondolja, hogy a rendőröket is kellemetlen helyzetbe hozzák?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir