GYURCSÁNY FERENC

Full text search

GYURCSÁNY FERENC
GYURCSÁNY FERENC gyermek-, ifjúsági és sportminiszter: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelet Elnök Úr! Tisztelt Ház! A mai nap következő óráiban fogjuk elfogadni az új sporttörvényt, amellyel kapcsolatosan - miért tagadnánk? - bizonyos pontokon sok vita volt a kormány és az ellenzéki képviselők között.
Volt ugyanakkor olyan pont, amelyben egyetértettünk. Ez a pont az, mely szerint a kormány sporttal kapcsolatos felelősségének egyik nagy pillére az utánpótlás-nevelésben való részvétel. Az utánpótlás-nevelés szervezeti rendszere, finanszírozása ugyanakkor az elmúlt években, az elmúlt több mint egy évtizedben szétesett. Az összerendezés érdekében tett egy lépést az előző kormány, amikor megalapította a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézetet, majd mi ezt az intézetet megerősítve, felelősségét megnövelve teszünk következő kettő lépést: átalakítjuk az utánpótlás-nevelés eddig szétdarabolt programját, megalakult a Sport 21 utánpótlás-nevelési program, utánpótlás-nevelésre több mint 2 milliárd forint áll rendelkezésre a következő évi költségvetésben; és elkezdjük az ön által is említett sportiskolai rendszer kiépítését, most már mindezt együtt a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet égisze alatt.
A következő évi költségvetésünkben 150 millió forint áll rendelkezésre arra, hogy azt a szakmai feladatot és problémát, amelyet ön is említ, hogy tegyünk rendet fogalmilag, szakmailag ezen a területen, ezt finanszírozzuk, és 2005 elején elindulhatnak a sportiskolák épp olyan normatív támogatással, ami a művészeti iskolákban honos. Erre vonatkozóan Magyar Bálint oktatási miniszter úrral közösen a kormánynak előterjesztést készítünk a következő év első negyedévében.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir