GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény módosításáról szóló T/10920. számú törvényjavaslatot frakciónk támogatja.
Amikor a jövedéki törvényt módosítottuk, nem az adóbevétel növelése volt a cél, hanem a jó minőségű ellátást, a tisztességes termelőket, szolgáltatókat akartuk támogatni. A hamisítás elleni határozott fellépés vezérelte döntésünket. Beláttuk, hogy az adminisztrációs teher nagyobb, mint az elvárható eredmény, ezért négypárti konszenzus alakult ki, és június 21-én lett volna lehetőségünk arra, hogy ezt a törvényjavaslatot elfogadjuk. A mai napig nem magyarázható, hogy ellenzéki képviselőtársunk akkor miért akadályozta meg a határozathozatalt. Már rég magunk mögött tudhatnánk ezt a helyzetet.
A továbbiakban szeretném kérni képviselőtársaimat, hogy támogassák azt az indítványt, amelyet képviselőtársaimmal együtt benyújtottam, mert az a meggyőződésünk, hogy itt a probléma nagyobb annál, mint amit leszűkítenek a standolásra. Az a javaslatunk, hogy - egyetértve az előterjesztőkkel - helyezzük hatályon kívül a 110. § (10) bekezdését, de módosítsuk ugyanennek a paragrafusnak a (7) bekezdését a színvonalas, jó minőséget kínáló vendéglátás érdekében.
A bor esetében egyről ötre emeljük a bontott palackban választékonként nyitva tartható mennyiséget - ez a kormány és a vendéglátás képviselői közötti érdekegyeztetés eredménye. Mindannyiunk érdeke a jó minőségű ellátás, ennek érdekében kérem önöket, hogy támogassák ezt az indítványt.
Befejezésül szeretném felhívni a figyelmet arra, amiben hitem szerint a patkó minden oldala érdekelt, hogy a hamisítást, úgy, ahogy Kovács Tibor a kisebbségi véleményében elmondta, minél határozottabban visszaszorítsuk. Ehhez megvan a megfelelő intézet; az ősz folyamán törvényt kell alkotnunk annak érdekében, hogy a hamisításhoz megfelelő szankció is párosuljon.
Még egyszer kérem önöket, hogy a módosítással együtt fogadjuk el a törvényjavaslatot.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir