BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Kárpáti Zsuzsa képviselő asszony az előbb azt mondta, hogy vannak, akik bort isznak és vizet prédikálnak. Javasolnám, hogy nézze meg azokat a szóróanyagokat, azokat a választási szóróanyagokat, illetve azokat a kijelentéseket, amelyek Baranya megyében a szocialista képviselők szájából elhangzottak, ahol azzal riogatták a választókat 2002 tavaszán, hogy amennyiben a Fidesz nyeri a választásokat, akkor a Bóly Rt.-t el fogják adni, és 1600 ember munkahelye fog megkérdőjeleződni. Nem sokat kellett várnunk arra, hogy saját állításaikat megcáfolják, hiszen még nem is történt meg a választások második fordulója, a menedzsmentet máris kirúgták vezérigazgatóstul, az igazgatótanácsot, felügyelőbizottságot felmentették, saját embereiket ültették a helyükbe, és megkezdték előkészíteni a privatizációt. Tehát, ha valaki bort iszik és vizet prédikál, ez már több alkalommal bebizonyosodott itt a parlamentben is és a közéletben is, akkor azok éppen a szocialista képviselők voltak. Sajnos nagyon sok embert ezzel megtévesztettek, és ezzel elérték azt, hogy ha igen kicsi arányban is, de 2002-ben megnyerték a választásokat. Minden akkori hazugság, minden riogatás hozzájárult ahhoz, hogy egy minimális választási győzelmet tudjanak elérni, de ez a legkevésbé sem zavarta őket.
Nos, az elmúlt egy év során máris az 1600 főből 300 főt menesztettek, 300 Bóly Rt.-s alkalmazottnak megszűnt a munkaviszonya. Ez 300 család megélhetését tette nehézzé, és a privatizáció kapcsán a következő időszakban ugyanúgy 300 ember elbocsátásával lehet számolni, tehát ez már összesen 600 családot érint közvetlenül. Nem beszélve azokról a kistermelőkről, azokról a beszállítókról, akiknek a jövője szintén egyelőre abszolút bizonytalan.
(19.50)
Tehát én is azt mondom, térjünk vissza az alapgondolathoz, hogy miért mondta azt a Fidesz, hogy egyes stratégiai cégek privatizációja felelőtlen döntés a következő időszakban. Mi nem a privatizációt önmagában kérdőjeleztük meg, mi azt mondtuk, hogy vannak stratégiai cégek, amelyeket állami tulajdonban kell tartani, és köztük van a Bólyi Rt. is, mint egy komoly integrátor és a térség meghatározó vállalkozása. (Gőgös Zoltán: Mert ti akarjátok megvenni!)
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir