DR. GOMBOS ANDRÁS

Full text search

DR. GOMBOS ANDRÁS
DR. GOMBOS ANDRÁS környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A kérdése feltétele során, úgy gondolom, kicsit összecsúsztak a dolgok - és elnézést, hogy ismétlem ezt a szót.
Az elmúlt időszakban nem bányanyitásra, hanem kutatásra kapott engedélyt az illető cég. Ennek a szakhatósági eljárása során a megfelelő szakhatóságok megadták a különböző engedélyeket. Nagyon sok szakhatóság jár el egy ilyen ügyben, és ezek a szakhatósági hozzájárulások rendelkezésre álltak, még egyszer hangsúlyozom, a kutatási tevékenység folytatására. A bányanyitási tevékenység más tevékenység, egy másik szakhatósági eljárást, másik engedélyezési eljárást igényel. Erről szó sem volt. Ennek megfelelően természetesen szeretném hangsúlyozni, hogy a Velencei-tavat mint kiemelt környezet- és természetvédelmi területet továbbra is eminens érdeknek tartja a minisztérium, és ezt maximálisan igyekszik figyelembe venni. Ezzel kapcsolatban szeretném megjegyezni - és amennyiben igényli, rendelkezésére bocsátom az iratot -, hogy a Veszprémi Bányakapitányság, amely jogosult kiadni ezeket a kutatási engedélyeket, és egyébként a bányanyitási engedélyeket is, természetesen megfelelő szakhatósági hozzájárulások esetén, tehát a Veszprémi Bányakapitányság 5933/2004. számon július 28-án visszavonta a kutatási engedélyt. Feltételezem, hogy az önök által gyűjtött aláírások - és én most nem minősíteném, különösen negatívan nem ezt a lépést - hatására is vonta vissza ezt az engedélyt.
Úgy gondolom, mivel az eltelt időszakban nem érkezett újabb megkeresés a hatóság felé, a téma valószínűleg nyugvópontra jut. És mindenkit szeretnék megnyugtatni arról, hogy a Velencei-tó környékét a kormány továbbra is kiemelt, fejlesztendő területként tartja nyilván.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir