DR. GOMBOS ANDRÁS

Full text search

DR. GOMBOS ANDRÁS
DR. GOMBOS ANDRÁS környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Az ön által megfogalmazott kérdésekre adandó válasznál engedje meg, hogy megjegyezzem, hogy egy kicsikét összecsúsztak a dolgok, mert olyan kérdésekről is szó volt, amelyek egyértelműen kezelés alatt vannak, és olyan kérdésekről is szó esett, ami igazából nem tartozik ehhez a kérdéskörhöz. Ami a kérdéskörhöz tartozik általam megítélve, a törökbálinti, a gyömrői, a dorogi ügy. Én úgy gondolom, hogy ezekben a kérdésekben a megfelelő hatóságok megfelelő intézkedéseket tettek. Csak egyetlen dologra hadd hívjam fel a figyelmet: például a dorogi ügyben a környezetvédelmi bizottság is meghallgatta az érintetteket, és a környezetvédelmi hatóság szempontjából igazi, komoly, érdemi észrevételt nem tett, ami az intézkedések milyenségére vonatkozott.
Ami a jogszabályok betartására vonatkozó megjegyzését illeti: én szeretném felhívni a szíves figyelmét arra, hogy a jogszabályok azért születnek, és azért hozzuk vagy hozzák ezeket a parlamentben, illetve a különböző főhatóságoknál, hogy azokat betartsák, és a jogkövető magatartás egy rendkívül fontos dolog. A jogkövető magatartásnak természetesen az elősegítése érdekében nagyon fontos szempont, hogy a különböző hatóságok milyen szinten, milyen szigorral és milyen gyakorisággal járnak el.
(14.10)
A minisztérium ebben a tekintetben igyekszik előrelépni, mert úgy gondoljuk, hogy bár eddig is jól működött a minisztérium szakhatósági rendszere, de a jövőben próbálunk egy zöld hatóságot létrehozni, amely a megfelelő ellenőrzések és a megfelelő hatósági intézkedések elősegítését fogja végezni.
Ami az információadást illeti: engedje meg, hogy idézzem a környezetvédelemről szóló törvényt, az 1995. évi LIII. törvény 50. és 51. §-át, amely kötelező érvénnyel írja elő az érintetteknek azt, hogy a tájékoztatást (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) kötelesek megadni például az önkormányzatoknak. Nyilvánvaló, ha információáramlásról van szó, akkor kötelmei vannak az adónak (Az elnök ismét csenget.), és ugyanakkor lehetőségei vannak a fogadónak is.
Innen szeretném felhívni a figyelmet a lehetőségre az önkormányzatoknál…

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir