DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS

Full text search

DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS
DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A magyar parlamentarizmus történetében talán ez az első alkalom, hogy 13 országgyűlési képviselő lemond, és ez jó. Sőt, a nemzet büszke lehet erre a tettre, hiszen nem azért mondanak le, mert bármilyen sajnálatos esemény történt volna, hanem azért, mert egy nagyon örvendetes esemény történt: Magyarország bekerült az Európai Unióba és az európai parlamenti választásokon a 24 mandátumot betöltötte. Engedjék meg - azért is, hogy a jegyzőkönyvben a nevüket megörökítsük -, hogy felolvassam mind a tizenhármat.
Elsőként említeném a Fidesz képviselőcsoportjából Surján Lászlót és Szájer Józsefet, Gyürk Andrást, Glattfelder Bélát, Őry Csabát, Pálfi Istvánt. Az SZDSZ frakciójából Szent-Iványi István lett európai parlamenti képviselő. Az MSZP képviselőcsoportjából Fazakas Szabolcs, Gurmai Zita, Kósáné Kovács Magda, Hegyi Gyula, Herczog Edit és Tabajdi Csaba. Azt is meg kívánom jegyezni, hogy mind a tizenhárman időben és lelkesen, sőt a parlamenti apparátus nyaralását némileg zavarva, szabályosan leadták a vagyonnyilatkozataikat. (Szórványos derültség az MSZP soraiban.) Tájékoztatom az országgyűlési képviselőket, hogy közülük ketten, Surján László és Szájer József egyéni képviselők, úgyhogy az ő helyüket most nem lehet betölteni, hanem az ő esetükben majd időközi választások lesznek.
A bizottság ülésezett, és megvizsgálta az iratokat, amelyeket a különböző választási bizottságoktól kapott. A bizottság azt javasolja egyébként az Országgyűlésnek, hogy a 11 képviselő mandátumát egy gombnyomással igazolja, mert hasonló módon mindegyik előterjesztés megfelel a törvényes előfeltételeknek, mindegyik tartalmazza a területi választási bizottság, illetve az Országos Választási Bizottság igazolását, a megbízólevelet, és mindegyikhez csatolták a szükséges pártiratokat és egyéb nyilatkozatokat is.
Ismertetem azokat a képviselőket, akiket most igazolnunk kellene. Az MSZP országos listájáról Fazakas Szabolcs helyett Csige Tamásra vonatkozóan javasoljuk, hogy az Országgyűlés igazolja a mandátumát; Gurmai Zita helyett Szűcs Erikát; Kósáné Kovács Magda helyére Mesterházy Attilát; a budapesti területi listáról Hegyi Gyula helyett Bán Imrét; a Fejér megyei területi listáról Herczog Edit helyett Kapás Zsoltot; a Bács-Kiskun megyei területi listáról pedig Tabajdi Csaba képviselő úr helyett Garai István Leventét. A Fidesz képviselőcsoportjánál Gyürk András helyett Koncz Ferencet; Glattfelder Béla helyett Wintermantel Zsoltot; Őry Csaba helyett Németh Szilárdot; a Hajdú megyei területi listáról pedig Pálfi István helyett Tasó Lászlót. Az SZDSZ képviselőcsoportjánál pedig Szent-Iványi István helyett Jüttner Csaba esetében javasolom, hogy igazoljuk a mandátumát.
A mandátumvizsgáló bizottság egyhangúlag azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy a felsorolt új képviselőtársaimat fogadja soraiba, azaz igazolja mandátumukat.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban. - Szórványos taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir