LASZTOVICZA JENŐ

Full text search

LASZTOVICZA JENŐ
LASZTOVICZA JENŐ, az idegenforgalmi bizottság elnöke, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Úgy gondolom, hogy ez a módosító indítvány az utolsó pillanatban került ide a parlament elé.
Ez a standolás néven elhíresült törvény közel 53 ezer magyar vendéglátó vállalkozást érint. Ha úgy nézzük, nemcsak ezeket a vállalkozásokat, hanem a szőlő- és bortermelőket is elég érzékenyen érinti, hiszen a szakmai szervezetek az elmúlt hónapokban, tehát a február-március hónapokban jelentős aktivitást fejtettek ki annak érdekében a képviselők felé, különösen az idegenforgalmi bizottság felé, hogy ezt a törvényt, amely augusztus 1-jével lépne hatályba, törölje el a parlament, vagy módosítsa olyan formában, hogy ne legyen ilyen szigorú ennek az alkalmazása. A vendéglátókat, akik 27-28 típusú adót és járulékot fizetnek be a költségvetésbe, ez a törvény szintén pluszteherrel sújtaná.
Az idegenforgalmi bizottság már február 10-én felvette a napirendjére ennek az egyeztetését; március 30-án el is fogadta, és beterjesztette a tisztelt Ház elé. Igaz, hogy a költségvetési bizottság, a gazdasági bizottság és a mezőgazdasági bizottság nem fogadta el az idegenforgalmi bizottság javaslatát - legalábbis a kormánypárti többség -, de úgy gondolom, annak ellenére, hogy a parlament is kétszer napirendre tűzte, hogy elfogadja-e vagy nem - május 10-én és 17-én is leszavazta a parlamenti többség ennek a módosítását -, éppen ezért örülünk annak, hogy most - gondolom, a kormány nyomására is - a szocialista többség támogatásával sürgősséggel be lehet vezetni azt, hogy ne augusztus 1-jén lépjen hatályba, hanem ki lehessen tolni a határidőt 2005. január 1-jéig.
Így legalább a tisztelt Ház időt nyer, és a szakmai szervezetekkel, megfelelő szakmai egyeztetések mellett, egy olyan módosítást lehet elfogadtatni a parlamentben, amely mindenki számára hasznos és jó. Úgyhogy arra kérek mindenkit, hogy támogassa ezt a törvényt, hogy ma el tudjuk fogadni.
Köszönöm. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir