KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Elképesztő, hogy miket mond, tisztelt képviselő asszony! Még egyszer… (Halász János: Laci, te nem hallgatod magadat, az az elképesztő!) Képviselő úr, meg kellett volna hallgatni, hogy mit mondott a képviselő asszony. (Halász János: Itt ültem!) Arra utalt, hogy azért kell megvizsgálni egy magáncég és egy magántársaság viszonyát, mert ő nagyon sok pénznek gondolja azt, amit a magántársaság fizetett a magántársaságnak, és összehasonlította, hogy két ember, akikről semmit nem tudunk, hogy a múltjukban mit csináltak, és nem is ez az érdekes akkor, amikor valaki állami céggel szerződést köt… - tehát most ő olyan párhuzamot állított, nem tudok jobb szót, elképesztő, hogy milyen párhuzamot. (Soltész Miklós: Még egyszer! Nem lehetett érteni! - Dr. Mátrai Márta: Az államtitkár úr hozta fel, én csak erre válaszoltam!) Képviselő asszony, nagyon sajnálom, hogy nem értette meg a példát.
Ugyanolyan gondnak látnám azt, ha bárki itt a parlament soraiban felvetné azt, hogy számoltassuk el Mátrai Márta képviselő asszonyt azért, hogy az ő testvére milyen vállalkozásokban vett részt, és a testvérének a vállalkozásaiért ő számoljon el. De továbbmegyek: akkor vegyük sorba a képviselőket, 386 képviselőnek az összes családtagját vegyük sorra, és itt a parlamentben ítéljük meg, hogy jogosan keres-e annyi pénzt, amennyit keres, mi mondjunk ítéletet a magáncégeknél dolgozó emberekről. Ha idáig eljutunk, akkor az az érzésem, képviselő asszony, hogy az ötvenes évekbe viszik vissza ezt az országot. (Halász János: Ti teszitek ezt, ne viccelj már!)
Azt gondolom, hogy az adókedvezmény törvény által garantált minden magáncégnek, minden cégnek, amelyik fejleszteni akar, ezt már sokszor elmondtam, és az pedig a magáncég szuverenitása, hogy milyen szerződéseket (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), milyen mértékben köt meg magánszemélyekkel. Ami közérdek, az az állami vagyonhoz (Az elnök ismét csenget.), a közpénzhez kapcsolódó szerződés. Erről lenne érdemes vitázni. De természetesen, ha önök vizsgálódni akarnak, tegyék, én csak arra szerettem volna rámutatni, hogy milyen képtelenség az, amit most idehoztak az Országgyűlés elé.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir