KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Nincs félelem bennünk. Alakuljon meg a vizsgálóbizottság, és vizsgálódjon! De az adókedvezmény nem a kormány kegyétől függ, hanem törvényben meghatározott feltételeket kell kielégíteni azoknak a vállalkozásoknak - Soltész úrnak mondom -, akiket megillet az adókedvezmény. Tehát bizony sokan szeretnének adókedvezményhez jutni, de éppen az önök által beterjesztett és elfogadott törvény alapján nem jutnak hozzá, mert azoknak a nagyon szigorú beruházásösztönző feltételeknek nem tudnak megfelelni.
Tehát a Matáv nem azért kapott fejlesztési kedvezményt, mert bárkivel szerződést kötött, hanem azoknak a nagyon szigorú fejlesztési elgondolásoknak érvényt tudott szerezni.
(20.00)
Ez a fájdalmas számomra, hogy azt próbálják sugallni, hogy itt valaki kap egy adókedvezményt, és utána lehet menni a pénztárhoz. Nem így működik, tisztelt képviselő úr, és biztos vagyok benne, hogy ezt nagyon jól tudják.
A másik: tehetséges fiatal emberek és idősebb korosztály is igen, ma nagy jövedelemhez tud jutni, jóval nagyobb jövedelemhez, mint amit mi el tudunk képzelni. De azt az Országgyűlésben vizsgálni, hogy a különböző magáncégek, nem az állammal szerződést kötve, hogyan, milyen jövedelemhez jutnak hozzá, megmondom őszintén, ez az, ami elképesztő számomra, mert itt nem az adókedvezményhez kötődik a szerződés, hanem vannak magánjellegű szerződések. Persze, Lengyel képviselő úr, igaz, a céginformáció nyilvános, de az, hogy ki kivel köt szerződést, magáncégek közötti szerződéseket, az már nagyon súlyosan sérti azt a bizonyos törvényt, amire már utaltam.
Amikor aggódnak, tisztelt ellenzéki képviselők, 2126 napja nem tudjuk, hogy kicsoda Joszip Tot. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Az, aki közpénzeket tüntetett el. Erről kellene beszélni, tisztelt képviselőtársaim! (Zaj. - Közbeszólások a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir