MÁTRAI MÁRTA

Full text search

MÁTRAI MÁRTA
MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Sok mindent felvetett, ami megfogalmazza az emberben azt, hogy szeretné eltussolni ezt az egészet, vagy legalábbis megpróbálná a figyelmet elterelni róla, de azt hiszem, ez nem fog önnek sikerülni. Engem elszámoltathat, államtitkár úr, joga van hozzá (Keller László: Még nem fejeztem be.) - remélem, hogy befejezi, és majd válaszolok is rá -, nos joga van hozzá, megteheti, nyugodtan állok elébe.
Ami pedig az adókedvezmény kérdését illeti: nem az a kérdés, államtitkár úr, hogy az adókedvezményt a jogszabály előírja vagy sem, hanem az, hogy 2003 elején alakult egy cég, amelyet TGG Partners Kft.-nek hívnak, és ebben az évben egyedi kormánydöntés alapján - mégpedig 2003. július 29-én - fejlesztési adókedvezményt kap a Matáv Rt. közel 3,2 milliárd forint értékben, majd ugyanebben az évben érdekes módon egy referencia nélküli, nevesincs, sehonnan előkerült cég kap egy 100 millió forintos megbízást. Nem lenne ez érdekes, de abban a pillanatban, ahogy kiderül, hogy a Medgyessy Péter és Baráth Etele fia által alapított cég kapta ezt a 100 milliós megbízást ugyanolyan tevékenységre, amilyet - mint már említettem - a Matáv fenntart Brüsszelben, ez kérdést vet fel. S ez nem Medgyessy Péter miniszterelnök magánügye, mégpedig azért nem, mert ő közszereplő. Az általa, illetve a fia által kötött szerződéseket nem lehet úgy minősíteni, mint bármely más cég szerződéses jogviszonyát. Feltettem a kérdést, de választ nem kaptam rá - remélem, a vizsgálóbizottság erre majd fényt derít -, hogy volt-e köze ennek a szerződésnek a létrejöttéhez a miniszterelnök úrnak.
Azt is mondta, hogy nem állami tulajdonú cég. Tudom, hogy nem, részvénytársaságról van szó, a vizsgálóbizottságnak ettől függetlenül jogában áll megtekinteni a szerződést. S hogy közérdekű adat-e? Persze, hogy az, mert közérdeklődésre számot tart. Így van!
Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir