BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár úr azt mondta, hogy az időskor nem csupán anyagi kérdés. Igaz, de az anyagi biztonság fontos.
Tisztelt Hölgyek, Urak! Ma pedig a nyugdíjasok, a kisnyugdíjasok nincsenek anyagi biztonságban. A mi vidékünkön, ahol szegények voltak az emberek, mert keveset kerestek, kicsi a nyugdíjuk, 24-34 ezer forintig van nyugdíjuk, és azt a masszát, amit Béki Gabriella mondott, nálunk a szegénység jellemzi az időseinket, és ez nagy gond és nagy baj, mert nincs anyagi biztonságuk.
Nagy baj van, a nyugdíjasaink egyharmada nélkülöz Békés megyében és a Dél-Alföldön, és a szegénység jellemző rájuk, és napi megélhetési gondjaik vannak. Tisztelt Hölgyek, Urak! Nélkülöznek a nyugdíjasaink, és ez nem helyes.
Engedjék meg, hadd meséljek el egy történetet, hiszen fogadónapomon többször meglátogatnak az idősek. Az elmúlt év decemberben bejött hozzám egy néni, és azt mondja, hogy “Misikém, drága!” - közben a szájához kap, és azt mondja, hogy “Polgármester úr!” Mondtam, hogy csak folytassa nyugodtan. “Rendben vagyok.” - „Tessék mondani, miről van szó.” - „Misikém, összegyűjtöttem a temetésemre való pénzt, tíz év alatt, havi ezer forintokból.”
Akkor könny szökött a szemembe, megölelgettem a nénit, és megsimogattam az ősz haját. Most januárban ismételten rá gondoltam, erre a nénire, akinek tíz évig kellett gyűjtenie - 70 éves elmúlt - a temetési költségeire a 150 ezer forintot. Ez a néni hogyan tudja kifizetni most a villanyszámláját, a közüzemi díját, a gázszámláját és a gyógyszerszámláját?
Tisztelt Hölgyek, Urak! Lehet, hogy sok helyütt ez a massza, amelyet mi nyugdíjasoknak hívunk és öregeinknek, nincsenek biztonságban, és ez nem helyes dolog, nekünk kell róluk gondoskodnunk, mégpedig mindenkinek meg kell tennie, és úgy gondolom, hogy a szükségest, a biztonságot kell adni. Kérem, hogy erről tárgyaljunk és erről beszéljünk, hogyan tudunk a legrászorultabbakon segíteni, mert nem jó, hogyha egy embernek időskorában a temetés a legnagyobb gondja.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir