DR. JUHÁSZNÉ LÉVAI KATALIN

Full text search

DR. JUHÁSZNÉ LÉVAI KATALIN
DR. JUHÁSZNÉ LÉVAI KATALIN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Kedves Képviselőtársaim! A munkanélküliségi ráta országosan kedvező számot és tendenciát mutat, ugyanakkor Hajdú-Bihar megyében az elmúlt néhány hétben egy elég erőteljesen negatív irányba mutató tendencia kezd érvényesülni. Konkrétan két olyan ügyről van szó, amelyekről a sajtóból is értesülhettek. Az egyik - amely ma már szóba került az interpellációk kapcsán - az, hogy a Hajdú-Bét csődbe ment, és ennek következtében Hajdú-Bihar megyében hatszáz fős csoportos létszámleépítést jelentett be a felszámoló. Ez nyilvánvalóan nemcsak Hajdú-Bihar megyét, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét is nagyon keményen fogja érinteni. Ugyanakkor a tulajdonosi döntés értelmében április 30-ával befejezi a termelést a Reemtsma Debreceni Dohánygyár, aminek következtében újabb 380 dolgozó munkaviszonya szűnik meg.
(Balogh Lászlót a jegyzői székben dr. Lázár János váltja fel.)
Hajdú-Bihar megye - ahogy már említettem is - a leghátrányosabb helyzetű megyék közé tartozik, és a megyén belül is, csakúgy, mint az országban, egyenlőtlenül oszlanak meg a munkalehetőségek. Amíg Debrecenben - ahol a megye lakosságának 40 százaléka él - 6,3 százalékos munkanélküliséget regisztrálnak, addig a megye többi részén 14,1 százalékos ez a mutató. Mindebből az következik, hogy nem csupán Debrecenben, hanem - a bejáró dolgozók miatt - Hajdú-Bihar megye hátrányos helyzetű térségeiben is jelentős problémát okoz az általam ismertetett létszámleépítés.
(16.50)
Tudom, hogy a megyei munkaügyi központ tett nagyon sok lépést a probléma megoldása érdekében, azt szeretném kérdezni, hogy a kormányzattól milyen segítségre számíthatunk.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir