HADHÁZY SÁNDOR

Full text search

HADHÁZY SÁNDOR
HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Való igaz, a turizmus ágazata a korábbi ciklussal ellentétben most vesztes ágazattá vált, és ez rendkívül szomorú. Szomorú annak tükrében, hogy a kormányprogram is nagyon komoly ígéreteket fogalmazott meg a turizmus ágazatával kapcsolatban. Sajnos, azt tapasztaljuk, hogy egyszerűen nem áll szóba a kormányzat a turizmus szereplőivel, érdekképviselőivel.
Amikor az elmúlt ősz folyamán az adótörvények módosítására került sor, akkor is felhívtuk a figyelmet arra, hogy ez az adótörvény-módosítás a turizmus ágazatát milyen hátrányos módon érinti. Meg tudom erősíteni, több mint 10 milliárd forintot von el az ágazattól a január 1-jén életbe lépett adótörvény; és ebben az évben, a korábbi 20 milliárdos támogatással szemben, csak 650 millió forint szétosztható, a vállalkozások fejlesztését, életét segítő támogatási lehetőséget biztosított a kormányzat. Elmondható, hogy amit a kormányzat növekedésnek ígért, az csökkenésként teljesült.
Én úgy gondolom, hogy foglalkozni kell nemcsak a turizmus ágazattal, hanem a kis- és középvállalkozási szektor több százezres szereplőjével. Abban az esetben, ha ezek a jogszabályok maradnak életben és ez a tendencia folytatódik, akkor végképp elveszítjük a reményt, hogy versenyképes vállalkozások maradjanak az uniós csatlakozást követően is.
Az a célunk, hogy mindenki nyerjen a csatlakozással, és ne legyen egyetlenegy vesztes ágazat, egyetlenegy hátrányt szenvedő személy sem.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir