DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés elé került törvényjavaslatban a kormány több olyan törvény módosítását terjesztette a tisztelt Országgyűlés elé, amely a fegyveres és rendvédelmi szervek különböző tevékenységi körével, szolgálattal, juttatásokkal vannak összefüggésben, és egyben eleget kívántunk tenni az Alkotmánybíróság két határozatában foglaltaknak, amelyek közül az egyik a hivatásos állományú szülők gyermekei után járó pótszabadságra, míg a másik a rendőrök fegyverhasználatára vonatkozó szabályozás.
A törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványok közül a kormány támogatja azokat a módosító indítványokat, amelyek szövegpontosítással egy korrektebb megfogalmazásra tettek javaslatot, vagy esetleges elírásokat és hibákat korrigálnak, ezeket természetesen támogatjuk.
A benyújtott bizottsági módosító javaslat a négypárti egyeztetésnek megfelelően tartalmazza azt a megállapodást, amit a frakciók képviselőivel a bizottságban végigegyeztettek képviselőtársaink, ez a törvényjavaslatban a hivatásos állományba történő felvételt megelőző, illetve a hivatásos szolgálat tartalma alatti biztonsági ellenőrzés szabályaira vonatkozik.
Tisztelt Országgyűlés! Én őszintén sajnálom, hogy nem sikerült megállapodásra jutni a házbizottságban, illetve itt az Országgyűlésben a tekintetben, hogy a mai napon a módosító indítványokról való szavazás után a végszavazást is megtehessük, hiszen így néhány olyan szabály hatálybalépése késik, ami mindenképpen előnyös lett volna azok számára, akiket érintett. Joggal mondhatja azt a tisztelt ellenzék - és természetesen nekem nincs, hogy mondjam, alapos, jó érvem rá -, hogy a kormány is késedelmeskedett a beterjesztéssel, ez kétségtelen.
De azt gondolom, hogy az egyeztetések elhúzódása, illetve a korrekt, végső megfogalmazáshoz szükséges idő után talán elegáns megoldás lett volna a tisztelt ellenzék részéről, hogyha megadja a Házszabálytól való eltérést, és akkor nem kellett volna, hogy később lépjen hatályba a Hszt. hatálya alá tartozó özvegyi nyugdíj 20 százalékos emelése, nem kellett volna, hogy később lépjen hatályba a gyermekét nevelő hivatásos állományú szülőknek a gyermek után járó pótszabadság.
Természetesen tudomásul vesszük az önök döntését, és a zárószavazásról majd a következő ülésszakon fog dönteni az Országgyűlés.
Köszönöm, elnök asszony. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir