DR. KÓKA JÁNOS

Full text search

DR. KÓKA JÁNOS
DR. KÓKA JÁNOS gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Örömmel jelenthetem, hogy az általam vezetett tárca a közpénzek elköltésének tisztaságában jeleskedik, minden intézkedést követünk, és ha kell, új intézkedéseket hozunk annak érdekében, hogy ez így legyen.
Az ön által említett ügyben köszönöm a megtisztelő kérdést, de a tárcám nem illetékes, mégis szívesen beszámolok arról, amit erről tudok. Annak idején az egyetemek, amelyek maguk írták ki a közbeszerzési pályázatokat, kérték az egyeztetés lehetőségét a Oktatási Minisztériumtól - ez megtörtént -, és amint felmerült ezzel kapcsolatban kétely, a Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított az ügyben. Ez így van rendjén.
A Gazdasági Versenyhivatal egy független, semmiféle politikai vagy kormányzati befolyást nem engedő szervezet, ugyanúgy, mint a Közbeszerzések Tanácsa is. Ön jogvégzett ember, így nálam sokkal részletesebben ismeri ezeket a jogintézményeket. Mi úgy látjuk, hogy ezeknek a pályázatoknak a kiírása törvényes és jogszerű volt, a Közbeszerzési Döntőbizottság jogsértést nem állapított meg, és az, hogy a GVH kartellgyanú miatt eljárást indított - ebben egyetérthetünk -, szerintem kifejezetten kedvező körülmény. Kérem válaszom elfogadását. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir