DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen. Kárpáti képviselő asszony figyelmét azért felhívnám arra, hogy a Magyar Köztársaságnak van egy alkotmánya, amely kifejezetten és kiemelten foglalkozik a család intézményének a védelmével, az egyik paragrafusban kifejezetten ez szerepel, és család alatt természetesen nem az egyedülálló hölgyeket, férfiakat érti, hanem a házasságban gyermeket nevelő egységet érti ez alatt, amire számtalan alkotmánybírósági döntés is hivatkozik, és meg is engedi ebben a tekintetben a pozitív diszkriminációt.
Nem ellenzéki retorikai fogás az, hogy itt az élettársi kapcsolatnál mondjuk a visszaéléseket, a kereskedelmi célú petesejt-adományozást felvetettük. Azt hittem, a képviselő asszony feláll, és tájékoztat minket, hogy igenis, jogilag teljesen korrekt módon szabályozva van az, mit értünk élettársi kapcsolat alatt, mennyi ideig, milyen életviszonyokat, hogyan kell igazolni. Azért mondtam a hozzászólásomban, hogyha valaki a Ptk.-t és ezeket végigtanulmányozza, bizony elég lazán van ez szabályozva, s ettől a pillanattól kezdve ha csak a felek nyilatkozatától függ az egész, akkor adva van az, hogy kőkeményen vissza lehet ezzel az egész üggyel élni.
Azt csak remélni merem, az egyedülálló hölgyek esetében recipiens oldalról nem lehetséges a petesejt-adományozás, hisz’ a hatályos jogszabálynak az a része nem változik, hogy csak különnemű élettársi kapcsolat esetén létezik, mert az beláthatatlan következményekkel járhatna. A következő lépés az lehetne, hogy mondjuk az azonos neműek részére is tegyük lehetővé, hogy gyereket neveljenek, különben (Az elnök a csengő megkocogtatásával a hozzászólási időkeret leteltét jelzi.) kezdjük el újra tanulmányozni Madách Ember tragédiáját.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir