DR. HAVAS SZÓFIA

Full text search

DR. HAVAS SZÓFIA
DR. HAVAS SZÓFIA (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nagy örömmel hallgattam Gógl képviselőtársunk korábbi felszólalását, konkrétan például a parlamenti dohányzás csökkentéséről vagy megszüntetéséről, amiben üdvözölte a törvényjavaslat ezen passzusait. Ugyanilyen nagy örömmel hallgattam előző kétpercesének az elejét, amiben üdvözölte azon módosításokat, amelyek nélkül - az ő szavait idézve - nehezen tudunk továbblépni.
A második felét pedig nagyon nehezen tudom értelmezni. Prejudikálja azt a tényt, hogy a köztársasági elnök úr nem fogja továbbengedni a törvényjavaslatot, mert alkotmánysértőnek fogja vélni. Én azért szeretném pontosítani, és megkérdezni képviselőtársamtól, hogy melyik részére gondolt, amiről már eleve tudja a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség, hogy alkotmánysértő lesz, és nem fog átmenni a köztársasági elnök úr aláírásával.
A polgári törvénykönyv egyetlen passzusát sem sérti ez a törvénymódosítás. Az alkotmányhoz végképp nem nyúl. Nehezen értelmezhető, hogy melyik az a társadalmi csoport, melyik az a társadalmi réteg, amelynek sérelmére ez a törvényjavaslat bármit elkövet. Úgy gondolom, hogy épp a lehetőségeket nyitja meg, kezdve az egyedülálló meddő hölgyek gyermekvállalásán, a családok gyermekvállalásán, az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzájutásnál. Tehát nem érzékeljük, nem látjuk és nem tudjuk, hogy mely passzusok lennének azok, amelyek már ennyire alkotmánysértőek, hogy megelőlegezzük a bizalmatlanságot (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) velük szemben.
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir