DR. HORVÁTH ZSOLT

Full text search

DR. HORVÁTH ZSOLT
DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Ismert önök előtt is - hiszen gyakorlatilag ugyanazok vannak jelen a vitában, amikor dohányzásról beszélgetünk, akik évek óta ezzel a kérdéssel foglalkoznak - az a tény, hogy ha egy fiatal ember vagy egy gyermek 18 éves koráig nem szokik rá a dohányzásra, akkor utána nagyságrenddel csökken annak valószínűsége, hogy valaha is dohányozzon élete során.
Az is ismert tény, hogy függetlenül attól, hogy valaki dohányzik-e vagy nem dohányzik, azzal egyetért minden dohányzó meg nem dohányos is, hogy szeretné ettől a szenvedélytől a gyerekét, a gyerekeinket valamilyen módon megóvni, megmenteni. Ebből a szempontból szerintem az egyik legsérülékenyebb korosztály az iskolákban van. Pontosan az az időszak, az általános iskola felső tagozata, illetve a hagyományos négyosztályos gimnáziumok - most ebben a rendszerben fogalmaztam meg -,s ami megítélésem szerint az egyik legsérülékenyebb időszak, és biztos helye van a tiltásnak is, de a személyes példamutatásnak és azoknak az értékeknek és elveknek a hangsúlyozásának, előtérbe helyezésének is, amelyek egy füstmentes életet, egy dohányzásmentes életet jelentenek, valahogy ebben a korosztályban, már bocsánat a kifejezésért, sikké tenni azt, hogy én nem dohányzom.
A javaslat most a zéró toleranciával a szigorítás irányába megy, ami uniós elvárás, és jó, rendben van a saját részemről, de hiányolom a másik lábát, azt, amiben egyébként tudom, hogy a minisztériumban vannak ilyen munkák, tudom, hogy ért véget ilyen program. Az is egy fontos dolog, hogy aki dohányzik, azt megpróbáljuk segíteni a leszokásban, de talán még fontosabb lenne, hogy a gyerekeinket megóvjuk attól, hogy rászokjanak, mert az sokkal egyszerűbb, mint utána egy igen súlyos kötődést okozó szenvedélyről (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), a dohányzásról lemondani.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir