DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Frajna Képviselő Úr! Arra hívom fel a figyelmet, hogy a munkahelyi dohányzás szabályainak a változtatása az egy esélyt, egy lehetőséget ad, nem kötelezvényről van szó, nem arról van szó, hogy ezentúl ezt minden munkáltatónak mérlegelnie kell.
A hatályos munkavédelmi törvény előírja azt, hogy dohányzóhelyet ki kell jelölni, tehát ez azt mondja, hogy igen, a dohányzás lehetőségei tekintetében van egy törvényi kötelezettsége a munkáltatónak. A jövőben, ha ezzel egyet tudunk érteni, akkor van egy alternatíva, és ez az alternatíva tulajdonképpen létezik szabályozás nélkül is. Biztos, hogy képviselőtársam is föl tud sorolni számos munkahelyet étteremtől pénzintézetekig, ahol bizony a füstmentes környezet az él, az létezik, csak éppenséggel ez most nem felel meg a törvényi előírásoknak.
Tehát én azt gondolom, hogy itt szó nincsen mutyizásról. Ha a munkáltató és az érdekképviseletek egy felelős döntésre tudnak jutni az egészség érdekében, akkor ne sértsenek törvényt azzal, hogy egyáltalán nem jelölnek ki dohányzóhelyet, hanem a jövőben nemdohányzó helyként tevékenykedik a munkahely. Tehát ez egy esély, ez egy lehetőség, és én bízom abban, hogy képviselőtársaim többsége megérti ezt a változtatási szándékot.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir