DR. NYUL ISTVÁN

Full text search

DR. NYUL ISTVÁN
DR. NYUL ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Nem beszélhetünk nemzeti rákellenes programról, hogyha a dohányzás esetében nem tesszük meg azokat a legfontosabb preventív lépéseket, amelyeket meg kell tennünk.
Melyik ez a célcsoport? A gyermekegészségügy, a gyermekgyógyászat. Ha ismerjük azokat az adatokat, amit felmérnek, ma azt mutatják, hogy a serdülőkorban a fiúknál nagyon magas a dohányzás aránya, és még szomorúbb, hogy a lányok esetében rohamosan növekszik a dohányzó leányok száma. A kormány azon intézkedése, amely a védőnői szolgálat átszervezését végezte, megkétszerezte az iskolai védőnők számát, egészségvédelmi feladatuk megnőtt, és ennek szerves része a felvilágosítás, a dohányzás ellen tevékenykedés. A törvényhozásnak követni kell ezt a célt: igenis, nulla toleranciára kell törekedni a gyermek-egészségügyi intézményekben. Jó lenne, ha követnék ezt, mint lehetőséget, az iskolaszékek, és az iskolákban megtiltanák teljes mértékben a dohányzást.
Ahogyan jó példa tud lenni a nemdohányzó pedagógus vagy egészségügyi dolgozó, ugyanúgy rossz példa tud lenni a dohányzó egészségügyi dolgozó vagy pedagógus. Én amellett vagyok, hogy ezen a téren még további lépéseket lehetne tenni a nulla tolerancia felé, mert az a korcsoport, amely tudjuk, hogy érzelmileg labilis, könnyen megfogható, úgy jóra, mint rosszra is, sajnos, megtanítható. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir