ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (független): Köszönöm a szót, elnök úr. Talán Nyul képviselőtársam szájából hangzott el a nemzeti lelki nevelés kérdése. Én például iskolákban sem engedném meg, hogy az iskolaszék döntsön ebben a kérdésben; szigorúan meg kell tiltani. Pont az a korosztály fertőződik legjobban, amelyik az általános iskola és középiskola környékén folytatja a tanulmányait. Teljesen ki kell tiltani. Az Európai Unión belül számos intézményben, ha elmegy valaki, egyszerűen nem lehet dohányozni. Ha valaki ezekkel a hajlamokkal él, akkor tessék kimenni a kapu elé, és ott esetleg el tudja szívni.
A legnagyobb problémát ott látom a nemzeti lelkiismeret-nevelésben… - nézzük meg Bulgária esetét: ezelőtt pár héttel felröppent a hír, hogy Bulgáriában a nemzeti televízióban nem engedik meg az erőszakos filmek közlését este tíz óráig. Magyarországon rendelkezünk-e ilyen tiltó rendelkezésekkel? Vagy adott esetben a drog kérdésénél egyik pillanatban liberálisak próbálunk lenni bizonyos kérdésekben, a másik esetben pedig szigorítók kívánunk lenni. Vannak olyan hatások, amelyeket igenis, a nemzeti lelkiismeret-nevelés területén Magyarország esetében is sokkal komolyabban kellene venni, és sokkal határozottabban kellene lépni ezekben a kérdésekben.
Ha megnézzük a mai magyar tévéadásokat, tele van erőszakkal, gagyi műsorokkal, és olyan műsorokkal, ami sajnos, a hajlamot teljesen más irányba viszi el a fiataloknál is. Igenis, szigorúnak kell lenni a dohányzás területén, minden közintézményből egyszerűen ki kell tiltani; ennyi az egész. Én dohányzom, és tudom határozottan - három gyermekem van, egyik sem dohányzik -, hogy igenis, itt tiltó rendelkezésekkel, szigorítással lehet előrelépni, de akkor legyünk konzekvensek, legyünk minden területen azok, hisz’ a nemzeti lelkiismeret-nevelésnek nemcsak a dohányzás kérdése az egyik fájó pontja, hanem nagyon sok, száz más pontja is van ennek, és ezekben kellene sokkal erőteljesebben és radikálisabban lépni. Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir