KONCZ FERENC

Full text search

KONCZ FERENC
KONCZ FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Most nem vagyok teljesen házszabályszerű, mert egy olyan módosító indítványról fogok mondani öt mondatot, nem is használom ki a két percet, ígérem, amit sajnos a házszabályszerűtlenségre való hivatkozással az önkormányzati bizottság elutasított. Meg kell mondjam, elfogadva a törvényesség minden negatív ódiumát ezzel kapcsolatban, mégiscsak felháborít ez a kérdés, hiszen olyan aktualitása van annak az ügynek, nevezetesen a mádi katasztrófára gondolok ebben az esetben, ami miatt úgy gondolom, hogy meg kellett volna találnunk nekünk mint parlamentnek azt a lehetőséget, hogy valamilyen lépést tegyünk abban az ügyben, ami sajnos bármelyik pillanatban megismétlődhet.
Azt pedig különösen felháborítónak tartom, hogy a magyar parlament területfejlesztési bizottsága, amelynek Szabó György szocialista képviselőtársam az elnöke, és aki annak a választókerületnek ugyan a bíróság által kinevezett egyéni képviselője, még azt a fáradságot sem vette magának, hogy legalább a területfejlesztési bizottságon átmenjen ez a módosító. Éppen ezért azt kérem képviselőtársaimtól, mind ellenzékiektől, mind kormánypártiaktól, hogy próbáljuk megtalálni azt a módot, ami a mádi csapadékvíz-elvezetésnek valamilyen úton-módon való megvalósítását eredményezheti ebben az évben ebből a címzett támogatásból.
Próbáljuk megtalálni ezt a módot, hiszen bármelyik pillanatban megismétlődhet ez a katasztrófa. Nem tudom, hány embernek kell még meghalnia, és azt sem tudom, hogy mekkora anyagi kárnak kell keletkeznie Tokaj-Hegyalján, Mádon, ami különben a világörökség magtelepülései közé tartozik, hogy végre ez a magyar parlament, ez a Szocialista Párt által, szocialista kormány által vezetett magyar parlament komolyan vegye már egyszer magát, és valóban az állampolgárok érdekei szerint járjon el.
Köszönöm szépen, elnök úr, a türelmét.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir