VÍGH ILONA

Full text search

VÍGH ILONA
VÍGH ILONA (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A módosító javaslatok 9. pontjához szeretnék hozzászólni, miszerint a Békés Megyei Önkormányzat Pándy Kálmán Kórház szeghalmi rendelőintézete rekonstrukciójára irányuló beruházási koncepciót a kormány ez idáig nem támogatta.
A bizottságokban - sajnos az önkormányzati és az egészségügyi bizottságban is - nemmel szavaztak a képviselők, ellenben a költségvetési bizottság igennel szavazott. Arra szeretném kérni a tisztelt államtitkár urat, illetve tisztelt képviselőtársaimat is, hogy a szavazásnál méltányolják ezt az indokot, amit most szeretnék röviden elmondani.
Államtitkár úr korábban jelezte, hogy a második Európa-terv tervezési folyamata során a kormány fő prioritásként határozta meg az egészséges társadalom megteremtését. Ezzel, azt gondolom, valamennyi képviselőtársam és valamennyien egyet tudunk érteni.
Úgy ítélte meg az államtitkár úr, hogy ezen prioritással összhangban van a törvényjavaslatban is szereplő hét kórház és egy szakrendelő rekonstrukciója. Azt kérdezem, hogy hogyan van összhangban azzal, hogy a 2004. esztendőben 14 beruházást támogatott a kormány 20 milliárd forintos összegben, 2005-ben pedig a támogatott beruházások száma nyolc, és mindössze 7 milliárd forint értékben. Ha elhatároztuk azt, hogy az egészséges Magyarország, az egészséges társadalom fontos a számunkra, akkor úgy gondolom - természetesen nem hátrányt szenvedve a többi ágazat pályázatával szemben -, hogy nagyon fontos lenne az egészségügy prioritása.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az Európai Unió támogatásával felmérés készült Békés megyében, a Viharsarokban “Társadalom- és térbeli kirekesztettség” címmel. Ez a felmérés rendkívül lesújtó eredményeket jelent Békés megye számára, és különösen kifejezésre juttatta, hogy az egészségügyi ellátással rendkívül nagy probléma van ebben a megyében: részben a fogászati ellátással, részben a szív- és érrendszeri betegségeket, valamint a rákbetegségeket illetően (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Békés megye negatív mutatók tekintetében első helyen szerepel. Ezért is lenne indokolt a címzett támogatás megnyerése.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir