VÍGH ILONA

Full text search

VÍGH ILONA
VÍGH ILONA (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Rövidnek tűnt az előbb az idő számomra, és engedje meg, hogy egy-két gondolattal kiegészítsem a Békés megyei negatív adatokat.
Sajnos, azt kell megfogalmazni, hogy Békés megye elöregedő és fogyó megye. A születések aránya Vas megye után itt a legalacsonyabb, míg a halálozás tekintetében Nógrád után a legmagasabb. Azaz ebben az összetett versenyben első a Viharsarok. Csak az elmúlt évben 2500-zal csökkent Békés megye népessége. A jelenlegi kormány mindenféléről beszél a száz apró lépés programja keretében; például: a bejelentést követően 15 perccel megérkezik a mentőautó, az orvos a beteghez. Szeretném államtitkár úrnak elmondani, hogy sajnos a gyakorlat azt bizonyítja, hogy ez a 15 perc gyakran több mint 1-2 órába telik, hiszen olyan rendkívül rosszak az utak a körzetben, hogy a mentőautó, az orvos oda sem tud érni a súlyos beteghez.
A többcélú társulás keretében történő ügyeleti ellátás sem vitte előre az egészségügyi szolgáltatás helyzetét ebben a régióban. A lakosoknak inkább ez a forma nehézséget okoz a környező településekről történő beutazás miatt. A szeghalmi kórház és rendelőintézet körzeti feladatokat lát el: 50 ezer ember tartozik a régióhoz, és nagyon fontos az ott élőknek, hogy a szeghalmi kórház és rendelőintézet rekonstrukciója megvalósuljon.
(22.10)
Az elmúlt évek nem megfelelő egészségügyi politikája az oka annak, hogy az itt élők kénytelenek a Szeghalomtól 60 kilométerre lévő kórházba beutazni. Alapvetően fontos lenne a két intézmény épületének rekonstrukciója, ezért kérem, hogy a szükséges 810 millió forint címzett támogatást biztosítsa a kormány annak érdekében, hogy az ott élő emberek egészségügyi ellátása megfelelő legyen.
Az egészségügyi miniszter úr írt nekem egy levelet, hogy próbálja meg a többcélú kistérségi társulás a számára biztosított összegből ezt a beruházást megvalósítani. Ez olyan alacsony összeg, hogy közel sincs ahhoz, hogy ezt a nagyberuházást meg tudnák ebből a kevés összegből valósítani.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir