DR. RÁCZ JENŐ

Full text search

DR. RÁCZ JENŐ
DR. RÁCZ JENŐ egészségügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A föltett kérdésre, hogy a miniszterelnök úr nem keveri-e össze az üzletet az egészségüggyel, azt tudom mondani, hogy biztosan nem keveri össze. Bár ezen a területen tévedtek már nagyobbat is, mert az ön egyik párttársa nem tudott különbséget tenni a PET-CT kamera, az izotóp-előállításra alkalmas ciklotron és az atomerőmű között akkor, amikor tüntetést szervezett a lakosság sugárvédelme érdekében. Szerencsére az ön párttársai között is volt, aki ezt a területet sokkal jobban ismerte, és ennek következtében ezt a kamikaze-akciót leállította.
A konkrét kérdésére: nagyon örülök annak, hogy egyébként önök is egyetértenek azzal, hogy például a daganatellátás területén jelentős lemaradásaink vannak, és ezen a területen jelentős lépéseket kell tenni. A 21 lépés többek között több lépésben is ezeket a célokat fogalmazza meg.
A PET-kérdéssel kapcsolatban - pontosabban PET-CT, hiszen jelen pillanatban már ennek egy újabb generációja áll rendelkezésünkre - öt szolgáltató nyújtott be különböző pályázatokat. A főváros vonatkozásában négy ilyen pályázat van, ezeknek jelenleg folyik az értékelése. Ezek eddig sem voltak ingyenes vizsgálatok, az Egészségbiztosítási Pénztár jelenleg körülbelül ezer beteg vizsgálatát tudja finanszírozni a debreceni PET-központban. Terveink szerint éppen a szakmai kollégium állásfoglalása alapján ennek egy fokozott kiterjesztése szükséges. Nyilvánvaló, hogy ezeket figyelembe vesszük, a szakmai kollégium ajánlásait éppúgy, mint adott esetben azokat a technológiai elemzéseket, amelyeket a PET-CT befogadásokra vonatkozóan foganatosítani fogunk.
A 21 lépésben megfogalmazott fejlesztési koncepció természetesen erre is vonatkozik, és éppen az esélyegyenlőség megteremtése érdekében kell ezeket a lépéseket megtenni, ahogy a múltkor is Csáky képviselő úr kérdésére ezeket a válaszokat már megadtam.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir