DR. KOLBER ISTVÁN

Full text search

DR. KOLBER ISTVÁN
DR. KOLBER ISTVÁN tárca nélküli miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A Balaton a balatoniaké, az országé, a vendégeké. Az önálló Balaton régió egyik olvasata az, hogy éljen jobban a Balaton régió, legyen több pénze. Nos, az elmúlt időszakban a fejlesztési források egyértelműen növekedtek, nem beszélve az olyan megafejlesztésekről, mint például az M7-es autópálya, amelyre 170 milliárd forintot költünk.
Dr. Sütő László, Marcali város polgármestere a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, jelzem, december eleje óta, tehát hat hónapja. A Balaton Fejlesztési Tanács tagja volt 2002 óta, a tanács állandó meghívottja volt négy évig, rendszeresen eljárt, ismeri a Balaton ügyét, kistérségi elnök, megyei közgyűlési tag, a Balaton Szövetség elnökségi tagja, de nem akarom folytatni tovább. Nem ezért jelöltük, nem ezért választotta meg a Balaton Fejlesztési Tanács (Dr. Kovács Zoltán: Hanem azért, mert szocialista polgármester.), beleértve nem csupán szocialista, hanem fideszes polgármestereket is, hanem azért, mert Sütő László alkalmas erre a feladatra.
Jelzem, korábban Bóka István is volt a tanács elnöke a fideszes kormány idején, fideszes polgármesterként (Dr. Kovács Zoltán: Balatonfüredi!), Balatonfüred városának polgármestere nyilván ugyancsak leterhelt. És abban bízom, hogy mindez a kérdés nem azért merült föl, ami esetleg vitaként fölmerült a képviselő úr és a Balaton Fejlesztési Tanács között, nevezetesen, hogy legyen-e motorcsónak a Balatonon, engedélyezhető-e motorcsónakok üzemeltetése a Balatonon, mivel a Balaton Fejlesztési Tanács ezt egyhangúlag nem támogatta, ugyanúgy, ahogy a Balaton Szövetség sem, vagy a Regionális Idegenforgalmi Bizottság sem támogatta.
Summa summarum, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke a Balatonért dolgozik, a Balatonért eredményesen dolgozik. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir