SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Kétszer ad, aki gyorsan ad - fogalmaz a régi magyar közmondás. Szerencsés lenne, ha ezt a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Belügyminisztérium is a magáévá tenné. Az elmúlt esztendőben több alkalommal felhívtam a figyelmet, hogy az önkéntes tűzoltó-egyesületek pályázati pénzeszközeinek, valamint a Magyar Tűzoltó Szövetség állami támogatása az intézések gyorsasága tekintetében a csiga mozgására hasonlít.
A Magyar Tűzoltó Szövetség által felterjesztett pályázatokat és a hozzájuk kapcsolódó költségvetést, valamint a szövetség működési támogatását 2004 júliusában hagyta jóvá a Belügyminisztérium. Először 2004. július 21-én utaltak át támogatást. A júliusi jóváhagyást követően kerülhetett sor az önkéntes tűzoltó-egyesületek működését és technikaieszköz-fejlesztését segítő pályázatok kiírására. Oly gyors volt ezen dolgok eldöntése, hogy októberben és novemberben a tűzoltó-egyesületek már pályázati támogatást is kaphattak.
A tűzoltóknál járja egy olyan vicces mondás, hogy olyan tűz még nem volt, amit el nem oltottak volna, vagy magától el nem aludt volna. Ezek szerint a Belügyminisztérium ezen vicces mondás második felét tartja kívánatosnak. De vajon mi a véleményük a kárvallottaknak? Úgy látszik, egy év sem volt elegendő, hogy a rossz gyakorlaton változtasson a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Belügyminisztérium.
Tisztelt Államtitkár Úr! 2005. május 30-át írjuk. A Magyar Tűzoltó Szövetség egyetlen forint működési támogatást nem kapott a Belügyminisztériumtól, az önkéntes tűzoltó-egyesületek pedig folyamatosan telefonjaikkal bombázzák a Magyar Tűzoltó Szövetséget, hogy mi lesz a pályázatok kiírásával. Ezek szerint újra a télbe fordul az időszak, mire kaphatnak támogatást? Kérdezem tehát: mi lesz az önkéntes tűzoltó-egyesületek támogatásával? Mi lesz a Magyar Tűzoltó Szövetség pályázati támogatásával? Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir