DR. RÁKOS TIBOR

Full text search

DR. RÁKOS TIBOR
DR. RÁKOS TIBOR (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Gúr képviselő urat hallgatva az a kép idéződött fel bennem, amikor megyünk a sűrű sötét erdőben, és folyamatosan mondjuk, hogy nem félek, nem félek, nem félek.
Párttársa nagyon helyesen elmondta, hogy komoly foglalkoztatási problémák vannak. Nem vitatom, hogy nőtt a foglalkoztatottság, de nem olyan mértékben, mint ahogy kellett volna. Hiszen nap mint nap szembesülünk azzal, és úgy érzem, hogy az embereknek is ez az érzete - nemcsak azért, mert a híradások szívesebben számolnak be nagyobb oldalakon arról, hogy bezár egy gyár, és kevésbé fontos az, hogy nyílik esetleg egy más struktúrájú, más munkamorált, más képzettséget feltételező új munkahely. De ha a szaldót megnézzük, akkor azt látjuk, hogy bizony ennek nagyon komoly vesztesei vannak, hiszen pontosan azok az alacsonyabb képzettségű emberek, akik talán kevésbé rugalmasak, mind valóban a lakóhely-megválasztást tekintve, mind pedig a képzettség és a későbbi tanulás tekintetében nehezebben mozognak, rugalmatlanok, ezek vannak most a rendszerben. Ez a törvényjavaslat-csomag erre nem ad választ.
Nyilván nem óhajtom önöktől számon kérni azt, hogy miért van az - és nagyon helyesen ön is utalt rá -, hogy például hentes szakmában hiányunk van. Azért, mert az Európai Unióban kint többet fizetnek. Ilyen egyszerű a kérdés. Mi hiába képezzük őket, és valóban igaz, hogy ez a keresztmetszetünk szűk. Egyszerűen, ha nem fizetjük meg az embereket, akkor nem fognak ilyen képzést választani, és ugyanott vagyunk, egy helyben topogunk. Nem vitatom, hogy nagyon komoly előrelépés volt, hogy a regisztrálással számos olyan embert elértünk, akit korábban nem. Viszont most már többet kell nekik nyújtanunk. Tehát az, hogy elértük, rendben van (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), de most már valami irányt is kellene mutatni, és ezt hiányolom ebből a törvényjavaslatból. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir