DR. MAGDA SÁNDOR

Full text search

DR. MAGDA SÁNDOR
DR. MAGDA SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A 2006. év a magyar mezőgazdaságban egy elfogadott és egy átlagos évnek tekinthető. (Járvás István: Nem neked köszönhetően!) Ezt mutatta a tavasz, ezt mutatta a nyár, és reményeink szerint az ősz is ehhez fog vezetni. Miért mondhatjuk ezt ki?
2005 tavaszán még belvízzel küszködtünk. 2006-ra ez nem volt másként. Mégis azt tapasztaltuk, hogy 2006-ban egy kedvező aratáson vagyunk túl, a zöldség betakarítását eredménnyel valósítottuk meg, és ami ennél is fontosabb talán, hogy az exportlehetőségeink kiválóak. Miért? Azért, mert a magyar mezőgazdaságban kiváló áruk megtermelésére került sor.
Szeretnék még valamit megemlíteni. Ebben a parlamentben sok vitát folytattunk arról, hogy az euró-forint árfolyama milyen, ezelőtt három évvel. Most látjuk, hogy a magyar mezőgazdaságnak, az exportnak igazán a 270 forint körüli forint-euró árfolyam az, amely tartósan megfelel. Szeretném ezt újból megerősíteni, mert minden termékünknél, ha az exportlehetőséget biztosítani akarjuk, akkor ez az érték az, amely értékhatáron mozdítható.
Ezért szeretném megkérdezni, hogy a jövőt illetően is miként számol a minisztérium, mert a gyümölcstermesztés az, ahol kiválóan hozzáadott értékű termékekkel tudjuk a magyar gazdákat segíteni. Hogyan ítéli meg, milyen lehetőséget lát arra, hogy a növénytermesztés, állattenyésztés fejlesztése mellett a zöldség- és a gyümölcságazat is fejlesztésre kerüljön? Van-e lehetőség az EMVA-ban ezeknek az ágazatoknak a fejlesztésére? Államtitkár úr, erre szeretnék választ kérni.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir