ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Most a napirend kiegészítésére, illetve módosítására irányuló kezdeményezésekről fogunk dönteni. A Fidesz képviselőcsoportja indítványozta, hogy a napirendi ajánlásunk 16 indítvány általános vitájával egészüljön ki, továbbá a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja is javaslatot tett a napirend kiegészítésére egy indítvánnyal. A Fidesz és az MSZP képviselőcsoportja ugyanakkor a napirend módosítását kezdeményezték. A Házszabály 47. § (6) bekezdésének megfelelően ezekről vita nélkül döntünk. A Fidesz és az MDF képviselőcsoportja indítványának megfelelően az általuk kezdeményezett kiegészítésekről gépi szavazással fogunk dönteni.
Kérdezem tehát önöket, kiegészítik-e a ma kezdődő ülésünk napirendjét a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló T/295. számú javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a kiegészítésre vonatkozó indítványt 93 igen szavazattal, 185 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, kiegészíti-e az ülés napirendjét a központi államigazgatási szervekről, továbbá a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2006. évi LVII. törvény módosításáról szóló T/296. számú javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a kiegészítésre vonatkozó indítványt az Országgyűlés 96 igen szavazattal, 186 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Kérdezem tisztelt képviselőtársaimat, kiegészítik-e a ma kezdődő ülésünk napirendjét a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2006. évi LVII. törvény módosításáról szóló T/297. számú előterjesztéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a kiegészítésre vonatkozó indítványt 96 igen szavazattal, 188 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.
Kérdezem önöket, kiegészítik-e a ma kezdődő ülésünk napirendjét az egyes közhatalmi feladatokat ellátó, valamint közvagyonnal gazdálkodó tisztségeket betöltő személyek adóbevallásának nyilvánosságáról szóló T/790. számú előterjesztéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a kiegészítésre vonatkozó indítványt 103 igen szavazattal, 188 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
(14.10)
Kérdezem a tisztelt képviselőtársaimat, kiegészítik-e az ülés napirendjét a budapesti 4-es - Budapest Kelenföldi pályaudvar és Bosnyák tér közötti - metróvonal megépítésének állami támogatásáról szóló 2005. évi LXVII. törvény módosításáról szóló T/1376. számú előterjesztéssel. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a kiegészítésre vonatkozó indítványt 105 igen szavazattal, 186 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Kérdezem önöket, kiegészítik-e a ma kezdődő ülésünk napirendjét a területfejlesztésről és területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény módosításáról szóló T/1719. számú előterjesztéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a napirend kiegészítésére vonatkozó indítványt 106 igen szavazattal, 187 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Kérdezem önöket, kiegészítik-e a ma kezdődő ülésünk napirendjét a büntető törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló T/1720. számú előterjesztéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a kiegészítésre vonatkozó indítványt 101 igen szavazattal, 193 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, kiegészíti-e az ülés napirendjét a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló T/1721. számú előterjesztéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a napirend kiegészítésére vonatkozó indítványt 101 igen szavazattal, 195 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül utasította el.
Kérdezem önöket, kiegészítik-e a ma kezdődő ülésünk napirendjét a kormányzati negyed kialakítására vonatkozó kormánydöntés pénzügyi hatásainak állami számvevőszéki vizsgálatáról szóló H/1723. számú előterjesztéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a kiegészítésre vonatkozó indítványt 108 igen szavazattal, 186 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Kérdezem önöket, kiegészítik-e a ma kezdődő ülésünk napirendjét az Európai Unió közös energiapolitikájáról szóló H/2596. számú előterjesztéssel. (Zaj a teremben. - Az elnök csenget.) Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a napirend kiegészítésére vonatkozó indítványt 109 igen szavazattal, 187 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül utasította el.
Kérdezem önöket, kiegészítik-e a ma kezdődő ülésünk napirendjét a légi közlekedésről szóló 1995. évi XCVII. törvény módosításáról szóló T/2873. számú előterjesztéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a napirend kiegészítésére vonatkozó indítványt az Országgyűlés 109 igen szavazattal, 187 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül utasította el.
Kérdezem önöket, kiegészítik-e az ülés napirendjét a kormányzati negyed beruházás megvalósítását felügyelő eseti bizottság létrehozásáról szóló H/3044. számú előterjesztéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a napirend kiegészítésére vonatkozó indítványt 108 igen szavazattal, 185 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Kérdezem önöket, kiegészítik-e az ülés napirendjét az egyes, a kulturált vasúti személyszállítást szolgáló törvényi rendelkezések módosításáról szóló T/3056. számú előterjesztéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a napirend kiegészítésére vonatkozó indítványt 108 igen szavazattal, 185 nem szavazat ellenében és 1 tartózkodás mellett elutasította.
Kérdezem a tisztelt képviselőtársaimat, kiegészítik-e az ülés napirendjét a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény módosításáról szóló T/3203. számú előterjesztéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a napirend kiegészítésére vonatkozó indítványt 112 igen szavazattal, 183 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Kérdezem önöket, kiegészítik-e az ülés napirendjét a Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése program felülvizsgálatáról szóló H/3540. számú előterjesztéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a napirend kiegészítésére vonatkozó indítványt 110 igen szavazattal, 182 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül utasította el.
Kérdezem önöket, kiegészítik-e a ma kezdődő ülésünk napirendjét a leszakadó, illetve mélyszegénységben élő társadalmi rétegek szociális válságának megakadályozásáról szóló H/3905. számú előterjesztéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a napirend kiegészítését 111 igen szavazattal, 185 nem szavazat ellenében és 1 tartózkodás mellett utasította el.
Most a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportjának indítványáról szavazunk. Kérdezem önöket, kiegészítik-e az ülés napirendjét az egykulcsos személyi jövedelemadó előkészítéséről szóló H/4135. számú előterjesztéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a napirend kiegészítésére vonatkozó indítványt 112 igen szavazattal, 185 nem szavazat ellenében és 2 tartózkodás mellett utasította el. (Zaj.)
Kis türelmüket kérem még, képviselőtársaim!
A Fidesz képviselőcsoportja javaslatot tett arra, hogy a mai ülésünkön ne szerepeljen a Magyar Köztáraság alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosítását kezdeményező T/4408. számú előterjesztés határozathozatala. Aki ezzel az indítvánnyal egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége nem fogadta el az indítványt. (Ismét csenget.)
A Szocialista Párt képviselőcsoportja javaslatot tett arra, hogy a mai ülésünkön ne szerepeljen az állami vezetők javadalmazásának átláthatóságához szükséges egyes törvénymódosításokról szóló T/4116. számú előterjesztés módosító javaslatairól történő határozathozatal. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége az indítványt támogatja.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja ugyancsak javaslatot tett arra, hogy a mai ülésünkön ne szerepeljen a miniszterek és az államtitkárok illetményének és juttatásainak nyilvánosságáról szóló T/4189. számú előterjesztés záróvitája és zárószavazása. Aki ezzel az indítvánnyal egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás. - Taps a Fidesz soraiból. - Közbekiabálás a Fidesz soraiból: Bravó!) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés jól látható többsége támogatja az indítványt.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir