DR. BUZÁS PÉTER

Full text search

DR. BUZÁS PÉTER
DR. BUZÁS PÉTER (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Urak! Tisztelt Ház! A 43-as út jelen pillanatban a megyeszékhelytől az országhatárig lávaként szeli ketté valamennyiünk települését. Újságban is írták, Makón én is mondtam már ilyet, hogy egyre inkább ott tartunk, hogy nem mindegy, hogy a 43-asnak melyik oldalára születik valaki, mert nagyon komoly gondot jelent egyik oldalról átjutni a másik oldalra.
Lehetne részletezni azokat az adatokat, hogy környezetszennyezéssel hol tartunk, rezgéssel hol tartunk. Volt egy makói nyugdíjas mérnökember, aki megrendelte, ő is bemérette ezt. Az Atikövife legutolsó, egy hónappal ezelőtti mérései azt mutatják, hogy ezek az értékek, mind a rezgés-, mind a környezetszennyezési adatok a jogszabályban előírt határértéknek még éjszaka is lényegesen fölötte vannak.
Valamennyien tudjuk, hogy ezt a problémát a M43-as autópálya megépítése fogja megoldani. Botka László polgármester kollégám, akinek városát, megyeszékhelyünket ugyanúgy érinti ez a probléma, a múlt héten hasonló kérdésre azt a választ kapta, hogy az előkészítés jelenleg abban a stádiumban van, hogy nemsoká kiküldésre kerülnek a pályázatok Brüsszelbe, utána lehet lobbizni, és ez a munka elkezdődik, majd 2010-re befejeződik.
Helyben mi Szegedtől Deszken keresztül, Ferencszálláson, Klárafalván, Makón, Apátfalván, Magyarcsanádon át Nagylakig valamennyien több olyan lépést megtettünk - sokszor a Közútkezelő Kht.-val közösen -, ami segíti a 43-as út két oldalán a megélhetőségünket, segíti azt, hogy ki tudjuk várni ezt a bizonyos időpontot.
Kérdezem tehát, hogy a tárca milyen segítséget kíván adni a 43-as jelenlegi állapotának a megváltoztatása ügyében. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir