DR. KINCSES GYULA

Full text search

DR. KINCSES GYULA
DR. KINCSES GYULA egészségügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Először is én is szeretném megköszönni azoknak a mentős kollegáknak az áldozatkész munkáját, akik valóban munkaköri kötelesség nélkül szakszerű elsősegélyt nyújtottak, és ezzel hozzájárultak a kislány életének megmentéséhez. Ez valóban azt az állítását húzza alá a képviselő úrnak, amiben mind a ketten egyetértünk, hogy a mentőszolgálat morális helyzete, az ott dolgozók áldozatkészsége stabil, jól működik.
Ugyanakkor nem osztom a képviselő úr aggályát abban, hogy vészharangokat kellene kongatni, és el kellene bizonytalanítani a lakosságot a mentőszolgálat hatásossága és hatékonysága ügyében, hiszen még az Európai Unióban is ez a bizonyos 15 perces kiérkezés mint elérendő dolog, 95 százalékos gyakorisággal elvárás, tehát a világon sehol nem lehet olyan mentőszolgálatot kiépíteni, amelyik minden elvi esetre felkészülve, bármikor, bárkinek garantál bármit.
Azt gondolom, hogy a magyar mentőszolgálat fejlesztése elengedhetetlen, ez történt eddig is, hiszen az OMSZ folyamatosan fejlődik, folyamatosan új állomások, új kocsik lépnek be, és a finanszírozási gondok egyik forrását pontosan ez okozza. Ugyanakkor a szolgálat ellehetetlenítéséről nincs szó, hiszen ebben az évben is a felhalmozott hiányok rendezésére és a többletfeladatok miatt 2 milliárd forintot kaptak, illetve 1 milliárdot, és a támogatás összege 2007 és 2008 között érdemben nem változik, hiszen a 2007-es előirányzat 24,06 milliárd (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), most pedig 23,9 milliárd, tehát gyakorlatilag azonos. Nő az E-alap átcsoportosítása miatt a támogatás, és a saját bevétel csökkenése az, ami ezt az egészen kis mértékű csökkenést okozza.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir