GUSZTOS PÉTER

Full text search

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A jogalkotásnak nagyon fontos feladatai vannak sokféle területen, amelyek az emberi jogokat érintik. Hiszen kell foglalkoznunk azzal a kérdéssel, hogy a siketek és nagyothallók emberi jogait tudjuk-e azzal biztosítani, hogy a jelnyelv megfelelő oktatását lehetővé tesszük, adott esetben létrehozunk olyan oktatási intézményeket, ahol integráltan történik az oktatás.
A családon belüli erőszak áldozatainak kérdése, a női esélyegyenlőségi kérdések, vagy éppen az életformák szabadságának kérdése mind-mind olyan kérdések, amelyekkel a jogalkotásnak foglalkoznia kell. És hogy helyes volt az előző ciklusban antidiszkriminációs törvényt alkotni, azt visszaigazolja mindaz, amit miniszter asszony az imént elmondott.
És vannak természetesen a pártoknak is nagyon komoly feladataik ezekben a kérdésekben a parlamenten kívül is, a mindennapi politizálásban. Hiszen a tegnapi napon, az elmúlt napokban azt láthattuk, hogy egy militáns és külsőségeiben, formaságaiban - és itt egy pillanatra vitatkoznék Herényi Károllyal - szándékoltan félelemkeltő, félkatonai szélsőjobboldali alakulat akarja megfélemlíteni Magyarország legnagyobb kisebbségét. E mögött az alakulat mögött áll egy politikai párt, amely szegregálást követel, amely genetikai alapú bűnöző hajlamról beszél, és ezzel a párttal más pártok együttműködnek ebben az országban az önkormányzati hatalom megszerzése és megtartása érdekében.
Bőven van mit tenniük tehát a pártoknak is a politika parlamenten kívüli terepein, kevés már az elhatárolódás, azt gondolom. Konkrét tettekre lenne szükség, az együttműködés azonnali felszámolására mindazon önkormányzatokban, ahol az e mögött a szélsőjobboldali alakulat mögött álló politikai erőkkel, párttal együttműködnek magukat jobbközépnek, polgárinak tartó erők ebben az országban.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir