DR. PÓSÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. PÓSÁN LÁSZLÓ
DR. PÓSÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tatai-Tóth képviselő úr azt mondotta, hogy ő egykoron kevés órát tanított, abból nem tudott megélni, ezért továbbiakat is kellett vállalni, mert nem volt pénz.
Képviselő úr, most az a helyzet, hogy most viszont van sok óra, és így nincs hozzá pénz, nem látom be, hogy mi a minőségi változás e tekintetben. Kevés óra után sem volt pénz, most meg sok óra után sincsen pénz, és szerintem ez így nincs rendjén. Ön azt mondta, hogy a kötelező órákat le kell tanítani, tehát kontaktórában gondolkodik csak és kizárólag. Ennek az a következménye, képviselő úr, én már most tudok jó néhány ilyen iskolát, ahol bizony a korábbi x szakkörből maradt annak a fele vagy a harmada; a korábbi korrepetálási időpontok jelentős része megszűnt, és lehetne szépen sorolni, mert a tanárok egész egyszerűen azt mondják, hogy a munka törvénykönyve heti 40 munkaórát ír elő kötelezőnek. A 40 munkaóra úgy jön ki, hogy a kontaktórák számát megnövelik, akkor a nem kontakt elfoglaltságok arányát fogják csökkenteni, hogy meglegyen a 40, ha egyáltalán ez az igazság, mert az a helyzet, hogy amit Pettkó képviselő úr mondott, sokkal közelebb áll a valósághoz, azzal a különbséggel, hogy szerintem ő még nagyon óvatosan számolt, nagyon alacsonyan becsülte a lehetséges elfoglaltságokat.
Szabó képviselő úr láthatóan nem figyelt, mert Pettkó képviselő úr világosan megmondta, hogy a kötelező órák száma, plusz hozzáadva mindazok a lehetséges elfoglaltságok, amik egy pedagógus munkaköréből adódnak, úgy jön ki az ő számítása szerint 45 óra; szerintem ennél több, egyébként.
A szakkönyvek olvasásáról, nem olvasásáról: képviselő úr, máskor mindig elmondják, hogy az oktatás tartson lépést a világ fejlődésével, a tanár legyen naprakész, a legújabb kutatási eredményeket ismerje s a többi. Kérem szépen, ha ezt egy tanár nem tudja megoldani, ez nem megy másképp, el kell olvasni hozzá a szakirodalmakat, akárhogy nézzük, a nap 24 órája a tanárnak is 24 óra, és nem lesz belőle 32. Az nála ugyanúgy elfoglaltság, mint ahogy számos egyéb szakterületen, és arról még nem is beszéltünk, hogy a pedagógusoknál is van kötelező továbbképzés. Nyilván az sem véletlen, arra is rá kell készülni és így tovább, és így tovább (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), mert képviselő úr, azért jó lenne, ha valóban reálisan néznénk a világ folyását. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir