ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr július 19-én a kormány nevében új változatban benyújtotta az őszi ülésszakra vonatkozó törvényalkotási programot, amely programot, illetőleg a miniszterelnök úr levelét a számítógépes hálózatunkon elérhetik képviselőtársaim, és onnan tájékozódhatnak. (Zaj. - Csenget.)
(16.10)
Tisztelt Képviselőtársaim! A házbizottság a múlt csütörtöki ülésén elfogadta az Országgyűlés 2007. évi őszi ülésszakának munkarendjét. Ennek alapján az Országgyűlés szeptember 10-étől december 11-éig a rendes ülésszak keretében kettő-, illetőleg háromnapos üléseket tart. Tájékoztatom Önöket, hogy az Országgyűlés október 15-16-án és 25-26-27-én egy ülést tart. Ennek utolsó három ülésnapján a költségvetési törvényjavaslat általános vitája kezdődik meg. A bizottsági ülésekre az őszi ülésszakban is a korábbiakhoz hasonló gyakorlat alapján általában a szerdai és a csütörtöki napokon kerüljön sor.
A munkarend kézhez kapott és a számítógépes hálózaton is megtalálható változata tartalmazza az egyes ülésnapok kezdési időpontját is. Képviselőtársaim az ülést megelőzően ezt a szokásos színes kis kártyán is megkapták, így saját programjaikat is e szerint tervezni tudják.
A házbizottság által elfogadott munkarend szerint az Országgyűlés elnöke az üléseket szükség szerint más napokra is összehívhatja, az Országgyűlés pedig az egyes ülések napirendjének elfogadásáról történő döntése során a munkarendtől - szükség szerint - eltérhet.
Tisztelt Képviselőtársaim! Bejelentem, hogy a nyári szünetben a következő képviselők mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítványok érkeztek: a Tatabányai Városi Bíróságtól Bencsik János, a Budai Központi Kerületi Bíróságtól Kupper András, a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól Gyurcsány Ferenc ügyében magánvádas feljelentés alapján; a legfőbb ügyésztől Juhászné Lévai Katalin ügyében közvádas indítvány alapján; a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól pedig Fodor Gábor ügyében pótmagánvád alapján. A megkereséseket szokás szerint kiadtam a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságnak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Lengyel Zoltán képviselő úr arról tájékoztatott, hogy az őszi ülésszak első napjától kilépett a Fidesz képviselőcsoportjából, és független képviselőként folytatja munkáját.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mielőtt a napirendről határozunk, bejelentem, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesülete szombaton petíciót juttatott el a Magyar Köztársaság Országgyűléséhez, amelyet Lezsák Sándor alelnök úr vett át. A petíciót a frakcióvezetőknek kiküldtük, illetőleg a képviselők a sajtóasztalnál megtekinthetik azt.
Bejelentem, hogy Szigeti Péter úr az Országos Választási Bizottság részéről arról tájékoztatott, hogy a 2007. június 29-én a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által benyújtott, a pedagógusok kötelező óraszámának visszaállításáról szóló népi kezdeményezés, továbbá a 2007. július 19-én a Pedagógusok Szakszervezete által benyújtott, a közalkalmazotti előmeneteli rendszerrel és jövedelemmel kapcsolatos népi kezdeményezés támogatói aláírásainak száma eléri az országos népi kezdeményezés érvényességéhez megkívánt mennyiséget. Az előterjesztéseket H/3451., valamint H/3513. számon az informatikai hálózatunkon képviselőtársaim elérhetik.
Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. A napirendre, a tanácskozás időtartamára, a felszólalási időkeretekre elnöki jogkörben terjesztettem elő ajánlásomat. Ezt képviselőtársaim kézhez kapták. A benyújtott önálló indítványokról és a hatáskörrel rendelkező bizottságok kijelöléséről ugyancsak az informatikai hálózatunkon tájékozódhatnak.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir