DR. HORVÁTH ÁGNES

Full text search

DR. HORVÁTH ÁGNES
DR. HORVÁTH ÁGNES egészségügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen, és örülök, hogy végre szakmai kérdésre válaszolhatok egy kiemelten fontos ügyben.
Mint ön előtt is ismeretes, a kormány 1010/2006. számú határozatával elfogadta a pozitronemissziós tomográfia-komputertomográf vagy számítógépes rétegvizsgálat, PET-CT diagnosztika középtávú fejlesztéséről szóló programot, amelynek 1. pontja hét évre, azaz 2012-ig előre meghatározta az egészségbiztosítási támogatási rendszerbe befogadásra kerülő vizsgálatok számát. E határozat pontosan azt mutatja, hogy a kormány évről évre növeli a vizsgálatok számát. Hat év alatt közel négyszeresére kívánjuk emelni a vizsgálatokat.
Tavaly, 2006-ban 3200 ilyen vizsgálatra került sor, idén pedig 6902 darab finanszírozott vizsgálatra van, lesz lehetőség. A következő években ez az esetszám természetesen tovább fog emelkedni. A jelenleg befogadott és finanszírozott három darab szolgáltató kapacitása elegendő ennek a 6902 vizsgálatnak az elvégzéséhez. Nagyon korszerű eljárásról beszélünk, amelynek az alkalmazása nagyon szigorú és komoly szakmai szabályokhoz kötött. Nem használjuk szűrésre, és mint a világon mindenhol, Magyarországon is várólista alapján nyújtjuk ezt az ellátást.
Azért szeretném tájékoztatni a képviselő urat, hogy mint egészségügyi miniszter természetesen támogattam a PET-CT befogadását, de jelenleg ez a pénzügyminiszter úr asztalán van, tehát kérem, hogy a pénzügyminiszter úrhoz forduljon kérdésével.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir