DR. PUSKÁS TIVADAR

Full text search

DR. PUSKÁS TIVADAR
DR. PUSKÁS TIVADAR (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Asszony! Elmondok egy hétköznapi történetet. Sok helyen megtörténhet e hazában.
A baleseti sebészeti rendelőbe bemegy egy beteg, sérülésből származó seb éktelenkedik valamelyik végtagján. Nem veszélyes, rutinellátást kíván: fertőtlenítés, sebvarrás, tetanusz. A szakorvos nagyszerűen ellátja a sebet, a beteget elküldi a háziorvosához vagy a háziorvosi ügyeletre, hogy írassa fel a tetanuszinjekciót, és adassa be az említett helyek valamelyikén. A betegnek a patikában ingyenes a szer, az intézetnek fizetni kell érte. Logikus a lépés: szerezze be a beteg! Amennyiben a gyógyszer megvan, adja be a háziorvos!
Kialakult egy szokás, mert a rendszer alulfinanszírozott, az intézetek vezetői pedig ügyeskedésre kényszerülnek. A betegnek persze jóval több kényelmetlenségbe, időbe kerül, valamint fizetnie is kell érte. Pontosabban egy újabb rendezetlen kérdés, pontatlan szabályozás. Avagy úgy gondolja a kormányzat, hogy erre a kis időre már jobb a megválaszolhatatlan problémák miatti békétlenség, semmint hogy azzal foglalkozzanak az emberek, hogy a közjót szolgáló tevékenység nem működik rendesen, nő az infláció, nő a tartozás?
Miniszter Asszony! A kérdéseim: mikor várható, hogy a szakmai előírások szerinti tevékenységet finanszírozzák, és nem kényszerülnek az intézetek vezetői ügyeskedésre? Kell-e ilyenkor vizitdíjat fizetni, és ha igen, mennyit? Mikor várható, hogy a szabályozások egyértelműek lesznek, és végre a betegek érdekeit szolgálják?
Köszönöm a szót. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir