BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Kedves Gúr Képviselő Úr! Gúr Nándor Képviselő Úr! Szóval, 16 évvel ezelőtti metodikákat mi nem hiszem, hogy 2007-ben szeretnénk proponálni, a mostani kormánynak sem és máskülönben sem. De úgy gondoljuk - és személy szerint magam is -, hogy azt, amit mondott képviselőtársam, nem illik félremagyarázni, hanem pontosan kell érteni. Továbbra is azt tanácsoljuk a kormánynak, mint ahogy vannak erre ráutaló nagyon helyes jelek, hogy továbbra is az aktív eszközök felé csoportosítsa a forrásokat, és ne a passzív foglalkoztatás irányába, a segélyek irányába. Azért, mert úgy gondoljuk, hogy a mi filozófiánk e tekintetben, hogy segély helyett inkább munkát, az egy nagyon tisztességes megközelítés; továbbra is tanácsolom.
És szeretném, ha megértené a kormány a jó szándékunkat, hogy a távmunkában, amely elindult, több forrást rá, közhasznú és közcélú, ezek átmeneti intézkedések ugyan, de akkor is munkát tudnak biztosítani. Mindig arra panaszkodnak a munkaügyi központok, hogy kevés a pénz, keveset kapnak a kormánytól. Nagyon jó a munkatapasztalat-szerző lehetőség a fiatal diplomásoknak, a Start-kártya sem rossz, és úgy gondolom, hogy pozitív dolog. Tehát aktív eszközöket a passzív eszközök helyett, és kevesebb passzív eszközt!
Úgy gondolom, minden kormány dolga az, hogy a foglalkoztatást elősegítse, és az is dolga, hogy a munkahelyek megtartását segítse. Erre próbálom a munkaügyi kormányzatot, a jelenleg regnáló kormányt is biztatni, hogy több forrást ezekre az aktív eszközökre, mert magas a munkanélküliség, igaz, mellé kell tenni: a foglalkoztatás növekszik bizonyos szférákban és bizonyos területeken, de Békés vármegyében, ott, ahol élek, szükséges. Kérem, igen, mély tisztelettel kérem, államtitkár úr, hogy segítse elő, hogy nálunk a munkanélküliségi ráta, amely nagyon magas, csökkenhessen, mégpedig munkahellyel.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir