ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm, elnök úr, a szót. Gúr Nándor képviselőtársamnak mondom, az emberben segítő szándék van, ezt higgye el, képviselőtársam! Mert ha itt vesszük a bérbeadó és bérbevevő kérdését, számos olyan cég működik Magyarországon, amely külföldre is közvetít munkaerőt. Az ágazati törvénynek tudjuk a sorsát, hogy most jelen pillanatban hol tart, a kollektív szerződések kérdését, de ugyanez vonatkozik itthon is egyébként, mert ha a bérbeadó bérbe adja a munkavállalót, abban az esetben tessék nekem megmondani, melyik kollektív szerződés vonatkozik adott esetben a munkavállalóra, mert átmeneti időszakra kevésbé kötnek vele kollektív szerződést. Tehát a jogai tulajdonképpen ebben az esetben sérülnek.
(12.00)
Szeretném a képviselő urat arra kérni, hogy alacsonyan képzettet ne mondjon, mert adott szakma speciális szakértőit… - én egy minősített hegesztőt egyébként a hegesztőszakma csúcsának tekintek, és a világon mindenütt keresik egyébként, és hihetetlen hiány van belőle, és talán itt jön be a képzésnek a kérdése. Egy adott szakma speciális munkavállalóiról beszéljünk inkább, mint alacsonyan képzett emberekről, mert a piacon nagyon sokféle szakmára van szükség, és talán itt kellene pontosan megtalálni azt a garanciatörvényt vagy azt a rendeletet, vagy azt a miniszteri utasítást, amivel valóban garantálja a munkavállaló jogos érdekeit. Mert ilyenkor, elnézést, a bérbeadónak nincs kollektív szerződése, ő megpróbál embereket közvetíteni, és abból jól élni, fogalmazzunk így, mert általában a rendszer azért így működik, és talán így kellene ezeket a kérdéseket, államtitkár úr, helyre tenni.
És azért mondom, hogy az emberben a segítő szándék van meg, csak ehhez fülek is kellenek, és a módosító indítványokat pedig nem úgy kezelni, hogy az összes ellenzékit lesöpröm, mert ugye, ez dívik most a parlamentben.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir