BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ), a napirendi pont előadója: Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Az a javaslat, amit önálló képviselői indítvány formájában benyújtottam, a rehabilitációs járadékról szóló 2007. évi LXXXIV. törvény 3. §-ának (3) bekezdését javasolja módosítani.
Ez a szakasz szól arról, hogy mely ellátások mellett nem lehet párhuzamosan rehabilitációs járadékot folyósítani. Álláspontom szerint ebben a szakaszban olyan ellátási formák is említésre kerülnek, amelyek indokolatlanul összekeverik a saját jogon elérhető ellátást és a hozzátartozói ellátás típusait, egymást kizáró feltételként fogalmazva meg ebben a szakaszban. Tehát az indítvány, amit benyújtottam, az arra irányul, hogy néhány ilyen ellátást, amit hozzátartozói jogon szerezhet valaki, vegyünk ki ebből a jogszabályhelyből. A problémára úgy bukkantam, hogy egy özvegyi nyugdíjjal rendelkező, egyébként saját jogon rokkantnyugdíjas felülvizsgálat során rehabilitációs járadékra lett volna jogosult, de nem kaphatta meg, mert özvegyinyugdíj-ellátása is volt.
Annak során, hogy áttekintettem ezt a szakaszt, még néhány ilyen ellátási típust is elhagyni javasoltam, így például a hadigondozottak pénzbeli ellátásával rendelkezők, a nemzeti gondozottak pénzbeli ellátását elnyerők, illetve a “nemzeti helytállásért” elnevezésű pótlék tulajdonosai esetében is fennáll jelenleg ez az összeférhetetlenség, amit eltörölni javasoltam.
Nagy örömömre a bizottság egyhangúlag támogatta az indítványt. A mai napon egy bizottsági indítvánnyal egészítették ki ezt a benyújtott javaslatot, amelyik további elemeket talált kigyomlálhatónak ebből a jogszabályszövegből, illetve egy kiegészítéssel is megtoldaná a bizottsági indítvány az eredeti javaslatot. (Zaj. - Az elnök csenget.) Erről a bizottság előadója, gondolom, fog szólni.
Köszönöm a figyelmet. Kérem a tisztelt Házat, hogy támogassa ezt a javaslatot. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir