DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Államtitkár Úr! Ha önök elköltötték a pénzt a jövő évi költségvetésre, akkor miről folyik most a vita? Erre adjon választ! A kormány államtitkára azt a választ adta, hogy amelyik sort Bányai Gábor megnevezte, azt önök elköltötték még ez év júniusi kiírással, és most eredményt hirdetnek. Ne haragudjon, ezt pénzmaradvány keretében kell szabályozni!
Az hogy a Pénzügyminisztérium elvette a tárcától, az önök felelőssége, ez az önök gyakorlata. Önök elveszik a pénzmaradványt. De akkor nevetségessé teszik az egész parlamentet, ha azt mondják, hogy ja, de minden sort elköltöttek. Az azt jelenti, hogy jövőre ezek szerint egyetlen forint szabad pénz nincs azon a soron, mert gyakorlatilag 2009-ben a teljes pénzt elköltötték. Na ez az, amivel - azt gondolom - lebuktak. Lehet, hogy önök szerint ez törvényes, mert önök alkotják a törvényt, de attól ez még nem megfelelő, nem méltányos, és nem is szakszerű, hiszen jövőre miből lesz árvízvédelem.
Volt bizony 2006-ban olyan árvíz (Dr. Kling István dr. Katona Tamással egyeztet) - államtitkár úr, figyeljen rám, mert azt mondta, hogy nem volt ilyen év -, volt ilyen év a Körösökön, az öcsödi, békésszentandrási, szarvasi és gyomaendrődi emberek összefogása mentette meg a településeket órákon, napokon át az árvíztől, mert a kormánynak nem volt ezen a soron pénze, hanem külön a tartalékot kellett felszabadítani annak a húsvétnak a vasárnapján és hétfőjén, amikor bizony mi is ott voltunk a gátakon, és önök akkor éppen kampányoltak.
Bizony ezt kellene elkerülni. Nem szeretnénk 2010-ben olyan árvizet, amikor megint kiderül, hogy nincs mögötte pénz, és az embereknek kell önmagukat megvédeni. A magyar állam nem süllyedhet idáig, hogy nem képes a saját állampolgárait megvédeni árvíz esetén. Természetesen helyes, ha bevonják az ott élőket is ebbe a munkába, de volt ilyen tény sajnos. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir