HORN GÁBOR

Full text search

HORN GÁBOR
HORN GÁBOR (SZDSZ): Azt az elvárást, amit Kovács képviselőtársam megfogalmazott, hogy tudniillik a Magyar Televízió akár válságkezelő csomagot is tegyen le az asztalra, elfogadható elvárásnak gondolom. Tudom - még egyszer mondom -, nyilván ön is tudja, hogy az elmúlt időszakban, az elmúlt nyolc évben, különösen ennek első időszakában komoly lépések történtek a Magyar Televízió olcsóbbá tétele érdekében. Én is azt gondolom, hogy vannak tartalékok, mint ahogy jeleztem önnek.
Azt csak azért jegyzem meg, hogy kiegyensúlyozottak legyünk a dologban, valószínűleg az összes magyar médiában dolgozók mindegyike, aki középvezetői szint körül van, többet keres, mint a magyar parlamenti képviselők, jelzem önnek. Ez egy ilyen szakma. Ezért nem értettünk egyet az önök azon javaslataival, amelyek maximálják - sajnos ezt tegnap elfogadták - bizonyos területeken a jövedelmeket, mert azt gondoljuk, hogy jó bankárt, ha egy állami bank élére kell keresni, kétmillió forintért nem lehet majd kapni, csak rosszat, vagy politikailag nagyon függőt, mint ahogy sajnos ezek a dolgok szoktak volt lenni.
Tehát én ezzel együtt is azt gondolom, igenis elvárható az, hogy a Magyar Televízió tegye tisztába, hol vannak tartaléka, milyen formában. Ebben egyetértünk.
(10.40)
De ezt az elvárást nem lehet összekapcsolni azzal, hogy elvonjuk a működés alapvető forrásait. Tehát arra kérem önt, tudomásul véve ezt a megállapítását, hogy nézzük meg, ha kell, a költségvetési bizottság erre alkalmas, tekintsük át, kérjünk erről beszámolót, hogy milyen lehetőségek vannak, és vonjunk el a Televíziótól forrásokat. Nem az volt a javaslatom, hogy ne vonjunk, így is a mi javaslatunk szerint körülbelül 4 milliárd forinttal kevesebbet kapna jövőre a Magyar Televízió. Nem arról van szó, hogy maradna minden a régiben. Nézzük azt meg, hogy tudnak-e, akarnak-e együttműködni ebben velünk, de ne legyen a Magyar Televízió büntetésben. Nekem csak ez a kérésem.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir