KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Varga Mihály Képviselő Úr! Meggyőződésem, hogy nem csak a kormánypárt felelőssége az, hogy hogyan beszélünk a jövő évi költségvetésről. Az önök felelőssége is az, hogy tényszerűen szólnak-e a jövő évi tervezett folyamatokról; tényszerűen szólnak-e a költségvetésről, vagy pedig elindítanak egy olyan, országot lejárató show-t, aminek most részesei vagyunk; aminek az egyik eleme az, hogy azt mondják, hogy ellentétben azzal, amit a kormány mond, hogy 3,8 százalékos GDP-arányos hiánnyal számolunk, önök azt mondják, hogy nem 3,8, hanem 7 százalékos lesz, mert önök olyan tételeket vesznek figyelembe, amiket egyébként tisztességes szakmaisággal nem lehet figyelembe venni, tisztelt képviselő úr. És ezzel házal - most már figyelem hetek óta - a televízióban, a médiában.
Most a mai felszólalásában kihagyta most már a Nemzeti Bank veszteségtérítését, mert talán most már, 3-4 hét után megértette azt, hogy ebben a jövő évi költségvetésben nincs helye a Nemzeti Bank veszteségelszámolásának akkor, amikor 2009-ben nagy valószínűséggel nyereséges lesz a Nemzeti Bank tevékenysége. De továbbra is előhozza a MÁV, a BKV adósságát, hogy ez nincs figyelembe véve egy olyan költségvetésben, ami pénzforgalmi szemléletben készült, és ahol nincs tervezve az, hogy a BKV adósságállományát megpróbáljuk csökkenteni, vagy a MÁV adósságállományát megpróbáljuk csökkenteni költségvetési forrásból.
Azt mondja a képviselő úr, hogy nem tudja, milyen gazdaságpolitikát folytat a kormány és a kormánytöbbség. Meg kell nézni a jövő évi költségvetést, mi leírtuk. Önök pedig egyetlenegy mondattal nem képesek elmondani azt, hogy és önök mit gondolnak egyébként a 2010-es gazdaságpolitikájukról. Nem hajlandók most a költségvetési vitában erről beszélni, tisztelt képviselő úr. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Arra kérem, hogy erről is szóljon a mai vita. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir