DR. SZÉKELY TAMÁS

Full text search

DR. SZÉKELY TAMÁS
DR. SZÉKELY TAMÁS egészségügyi miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Akkor, amikor arról beszélünk, hogy prioritás az egészségügy, akkor nem feltétlenül arra kell gondolnunk, hogy számolatlanul öntjük a pénzt az egészségügybe, és nem feltétlenül arra kell gondolnunk, hogy semmiféle kontroll nincs az egészségügyre fordított kiadások elköltésének az ellenőrzésére.
Úgy gondolom, azok a kérdések, amelyeket a képviselő úr föltett, illetve feszeget, azok mind ezt célozzák. Van egy jogszabályunk, valóban, 1999-ben, március 27-én fogadta el az akkori kormány, és az az elv, hogy a törzskartonoknak érvényességi idejük van, az ebben a jogszabályban lett először leírva. Sokszor elmondtam már, hogy abban az időszakban egyébként nem szocialista kormányzat volt.
(15.10)
Ezt követően, meg kell mondjam, soha senki nem ellenőrizte ezeknek a törzskartonoknak az érvényességét. Mostanra sikerült bevezetnünk egy olyan elektronikus jelentési rendszert, amelyből meg tudjuk állapítani azt, hogy ha van egy beteg, akinek a törzskartonja öt évig érvényes, és öt évig nem járt az orvosnál, akkor vélelmezhetjük, hogy bizony-bizony ez a törzskarton - amelyet egyébként, hangsúlyozom, egy 1999-ben meghozott jogszabály írt elő, amikor annak egyébként semmiféle informatikai háttere nem volt -, ennek az ellenőrzése kapcsán meg lehet állapítani, hogy nem történt meg a törzskarton felvétele, és ebben az esetben viszont indokolatlan ez után pénzt kifizetni. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir