DR. SZÉKELY TAMÁS

Full text search

DR. SZÉKELY TAMÁS
DR. SZÉKELY TAMÁS egészségügyi miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Urak! Nagyon szép időbeli sorrendet mutatott be az ügyben, hogy mikor interpellálta a mikori egészségügyi minisztert. Úgy gondolom, ha már szót ejt arról, hogy a veszprémi képviselők pártállástól függetlenül interpellálnak, akkor megemlíthette volna Pál Béla képviselő urat, aki szintén interpellált.
Akkor visszatérnék áprilishoz. Április 20-án intézett ön hozzám egy kérdést, hogy mikorra lesz kiírva ez a pályázat. Akkor két dolgot említettem, az egyik, hogy a pályázat véglegezése folyamatban van, a másik, hogy az akciótervet módosítani kell. Ezt követően Pál képviselő úr interpellálta Vojnik államtitkár asszonyt. Akkor már zajlott ennek a pályázatnak a társadalmi vitája. A társadalmi vita június 29-én zárult le, ezt követően feldolgoztuk azt a 64 észrevételt, amelyből körülbelül 20-at átvettünk azért, hogy ezeknek a megfelelő észrevételeknek a figyelembevételével egy jobb pályázatot tudjunk kiírni. Ezt követően módosítottuk az akciótervet, hogy ne kétfordulós legyen a pályázat, hanem egyfordulós, egyrészt azért, hogy ez ügyben némi időt nyerhessünk, amire azért van szükség, mert például az a veszprémi kórház, amelynek fenntartói ilyen nagyon figyelemmel kísérik, mi történik a kórházban, a március 26-án kétfordulós pályázaton nyert sürgősségi pályázatra az utolsó pillanatban adták be azt a pályázatot, aminek hiányában ezt a forrást elveszítette volna. Ezt szeretném itt is hangsúlyozni.
Nyilván képviselő úr is olvasta ezt a bizonyos pályázati kiírást, ami fenn van az NFÜ honlapján, amiről a társadalmi vita szólt. Ebben, tudjuk, az onkológiának két komponense van, az egyik komponensből a közép-dunántúli régióban kell megvalósítani egy új onkológiai intézményt, erre 2,5 milliárd forint van. Ennek a pályázatnak kötelező feltétele, hogy építési beruházás legyen, kötelező feltétele, hogy gép-műszer beszerzés történjen, és kötelező feltétele, hogy mobiliák beszerzése történjen. Tehát ez a pályázat, amiről a társadalmi vitát lefolytattuk, tartalmaz minden olyan elemet, aminek alapján a veszprémi onkológiai központot meg lehetne építeni. Szeretném elmondani azt is, bár képviselő úr azt mondta, hogy ez nem egy presztízsberuházás, ezzel abszolút egyet is értek, de azért szerencsére a Veszprém megyei onkológiai betegek ellátása jelen pillanatban sincs veszélyben.
Országosan az összes ellátott betegnek körülbelül 16 százaléka tartozik az onkológiai körbe. Ha ezt megvizsgáljuk a Veszprém megyei kórház által ellátott betegek vonatkozásában, 2000 és 2009 között az ellátott betegek 14, illetve 17 százaléka onkológiai beteg, ezért azt kell elmondjam, azzal együtt, hogy igen, akarjuk ezt a bizonyos onkológiai fejlesztést, meg fogjuk csinálni ezt az onkológiai fejlesztést, a veszprémi betegek ellátása jelen formában sincs veszélyben.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir