DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ön az azonnali kérdésének a címét úgy határozta meg - idézem -: “Hogyan garantálják a gyermekek biztonságát, ha közveszélyes pedofil bűnözőket engednek szabadlábra?” Erre a kérdésre, amit az azonnali kérdésében föltett, a választ meg fogom adni. Ön is utalt rá, hogy az ön által fölemlített esetben a bíróság, egy bíró engedte szabadlábra ezeket a személyeket, nem a Belügyminisztérium vagy nem a rendőrség, ezt szeretném leszögezni.
Ami meg a pedofil bűncselekményeket, illetőleg a gyermekek ellen elkövetett pedofil bűncselekményeket és a pedofil bűnözők helyzetét illeti, engedje meg, hogy elmondjam, hogy a rendőrség kiemelt figyelmet fordít az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzésére és felderítésére. A rendőrség különféle bűnmegelőzési programok, valamint a családon belüli erőszak elleni fellépés esetén is kiemelt célcsoportként védi a gyermekeket. Egy konkrét példát is szeretnék mondani. 2010. szeptember 15-én a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki a gyanú szerint egy 11 éves kislányt akart megerőszakolni egy Kisvárdához közeli kistelepülésen.
Tehát, ahogy mondtam, a pedofil bűncselekmények különlegesen fontos területét képezik a bűnfelderítésnek és a bűnmegelőzésnek, emellett a Belügyminisztérium jelenleg egy új koncepciót dolgoz ki ezeknek a bűncselekményeknek a hatékonyabb megelőzése érdekében. Szeretném a hangsúlyt a bűnmegelőzésre helyezni, mert az a célunk, hogy lehetőleg mindenkit, minden gyermekkorút megvédjünk, olyan szabályokat alkossunk, olyan törvényeket fogadjunk el itt a tisztelt Házban, ami ezt a védelmet tudja biztosítani. Tehát úgy, ahogy mondtam, a Belügyminisztérium dolgozik ennek a koncepciónak a kimunkálásán, és terveink szerint 2011 nyarára elkészülünk.
Szeretném majd folytatni az egy percben a válasz többi részét. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir