ELNÖK (Lezsák Sándor)

Full text search

ELNÖK (Lezsák Sándor)
ELNÖK (Lezsák Sándor): Köszönöm, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Most a támogatott javaslatokról döntünk, a külön szavazásra kért indítvány kivételével. Ezek elfogadása kizárja az ajánlás 7. és 14. pontjait.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat, a külön szavazásra kért indítvány kivételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 309 igen szavazattal, 46 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a külön szavazásra kért indítványról és annak alternatívájáról döntünk.
Az ajánlás 2. pontjában Gúr Nándor és mások az 1. §-ban a nyugdíjtörvény 18. § (2a) bekezdésének módosítását, valamint (2b) és (2c) bekezdéseinek elhagyását javasolják. Ezzel azt kezdeményezik, hogy a 40 év szolgálati idővel rendelkező munkavállalók a szolgálati idő számításának megváltoztatása nélkül öregségi nyugellátásban részesüljenek. Az indítvány összefügg a 17. és 23. pontokkal, így ezekről együtt döntünk. A javaslatsor elfogadása kizárja a kiegészítő ajánlás 2. pontját, a kiegészítő ajánlás 1. pontját pedig magában foglalja. Az MSZP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 108 igen szavazattal, 246 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Most a kiegészítő ajánlás 1. pontjáról döntünk Kaufer Virág és Ertsey Katalin képviselő asszonyok javaslatai alapján. Ennek elfogadása kizárja a kiegészítő ajánlás 2. pontját. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 102 igen szavazattal, 252 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
A kiegészítő ajánlás 2. pontjában Szűcs Erika és mások az 1. §-ban a nyugdíjtörvény 18. § (2b) és (2c) bekezdéseinek módosításával az ápolási díjban részesülők részére is szolgálatiidő-beszámítást állapítanak meg. Az előterjesztő támogatja, de az MSZP kérésére külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 355 igen szavazattal, 2 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Még további javaslatokról is döntenünk kell. Az ajánlás 3. pontjában Baráth Zsolt és mások az 1. §-ban a nyugdíjtörvény 18. § (2b) bekezdésének kiegészítésével azt javasolják, hogy jogosultsági időnek minősüljön a főiskolai hallgatói jogviszony is. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 46 igen szavazattal, 250 nem szavazat ellenében, 60 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 4. pontjában Baráth Zsolt és mások, a kiegészítő ajánlás 3. pontjában pedig Magyar Zoltán alternatív tartalmú javaslatukban azt kezdeményezik, hogy a szolgálati időbe számítson bele a szakközépiskolai oktatásban töltött idő is. Először az ajánlás 4. pontjáról döntünk. A Jobbik kérésére szavazunk.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 42 igen szavazattal, 252 nem szavazat ellenében, 62 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
Most a kiegészítő ajánlás 3. pontját teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 57 igen szavazattal, 252 nem szavazat ellenében, 45 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 12. pontjában Kiss Péter és mások a 2. §-ban a nyugdíjtörvény 22/A. § (1) bekezdésében a nyugellátás növelésének mértékét kívánják megváltoztatni. Az MSZP kérésére szavazunk.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 107 igen szavazattal, 253 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 18. pontjában Mesterházy Attila és mások a 14. §-ban a nyugdíjtörvény 101. § o) pontjának módosítását javasolják, amely kormányfelhatalmazást tartalmaz. Ennek alternatívája szerepel a kiegészítő ajánlás 6. pontjában, amelyet Ertsey Katalin terjesztett elő. Először ez utóbbiról döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 104 igen szavazattal, 251 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Most az ajánlás 18. pontjáról az MSZP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 107 igen szavazattal, 251 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 20. pontjában Szatmáry Kristóf a 16. § (1) bekezdés c) és d) pontjának elhagyását javasolja. Az alaprendelkezés a nyugdíjtörvény 97. § (2) és (3) bekezdésében szövegmódosítással határidőt változtat meg. A javaslat összefügg a 26. ponttal, így ezekről együtt döntünk. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 4 igen szavazattal, 295 nem szavazat ellenében, 62 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
(19.20)
A kiegészítő ajánlás 8. pontjában Harangozó Tamás a 22. és 23. §-ban a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény módosításával azt javasolja, hogy a tagoknak a nyugellátást a Belügyminisztérium állapítsa meg. Ez magában foglalja a kiegészítő ajánlás 9. pontját. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 107 igen szavazattal, 252 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
Most a kiegészítő ajánlás 9. pontjában szintén Harangozó Tamás javaslatáról szavazunk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 105 igen szavazattal, 255 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan javaslatról, amelyről kellett volna, de nem döntöttünk. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok. A zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir