HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A szocialista kormányok az elmúlt években az artmozik fejlesztésére nem adtak központi támogatást az önkormányzatoknak. Egész pontosan: létrehozták azt a szégyenteljes helyzetet, hogy meghagyták a sort a költségvetésben, csak nulla forintot építettek be. (Dr. Varga László: Ez így nem igaz!) De ez, tudjuk, azt jelenti szocialistául, hogy lenézték az egész ügyet, nem adtak semmit. (Dr. Varga László: Ez így nem igaz! Ez hazugság!)
A nemzeti együttműködés kormánya 2011-től 100 millió forinttal támogatja az artmozik fejlesztését, mert a kormány számára fontos, hogy az értékes alkotások mindenki számára hozzáférhetőek legyenek. Az értékes európai, illetve magyar filmeket terjesztő budapesti és vidéki filmszínházak fennmaradása és fenntartása hosszú távú célunk. A multinacionális filmes vállalatok, a bevásárlóközpontok multiplexeinek üzemeltetői hazánkban is rohamtempóban alakítják át hálózataikat, hogy alkalmasak legyenek a digitális vetítésre. A többségében önkormányzati fenntartású filmszínházak állami támogatás nélkül a digitalizáció jelentős költségeit önerőből nem tudják fedezni. A digitalizáció számukra a fennmaradás esélyét jelenti, jelentheti.
A nemzeti együttműködés kormánya fontosnak tartja, hogy az artmozik megmaradjanak ugyanolyan közösségi helyszínként, mint a színházak, akár a koncerttermek. Ezért a jövő évtől elindítjuk a digitalizációt elősegítő támogatási programunkat. 2011-ben 100 millió forint támogatást biztosít a központi kormányzat az artmozit fenntartó, illetve nem önkormányzati tulajdonban lévő artmozit támogató helyi önkormányzatok részére, amennyiben vállalják, hogy a támogatással e filmszínházak digitális vetítésre történő átállásának műszaki-technikai feltételeit biztosítják.
Tehát lesz támogatás, 100 millió forint; jövőre elindulhat ez az ügy is. Köszönöm szépen a kérdését. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir