LUKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

LUKÁCS LÁSZLÓ
LUKÁCS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt időszakban számos kérés, kérdés érkezett hozzám a művészfilmek forgalmazásával, a hazai, úgynevezett artmozik sorsával, a magyar kulturális életben betöltött szerepükkel kapcsolatban, tekintettel a költségvetési, pénzügyi helyzetük tarthatatlanságára.
A nemzeti filmművészet szempontjából igen fontos volna, hogy az artmozik saját hálózatuk révén, saját reklámmal vehessenek részt a magyar filmforgalmazás keskeny pallóján való egyensúlyozásban, a multiplexmozikkal folytatott egyenlőtlen versenyben.
A kormányzat, valamint az önkormányzatok sorsdöntő fordulatot hozhatnának, ha együttesen támogatnák a hazai artmozihálózat digitális technikára való átállását. Ezzel a mozilátogatás európai minőségű színvonalát teremthetnék meg, s új távlatok nyílhatnának a vidék kulturális életében is. A művészfilmek bemutatása mellett az is lehetővé válna, hogy élő egyenes adásban jelenjenek meg például opera-előadások, koncertek, sportrendezvények. Az artmozik technológiai fejlesztése tehát egyaránt hozzájárulna a magas kultúra, illetve a vidéki közösségi művelődés támogatásához.
Ezért kérdezem az államtitkár úrtól: mit tesz a kormány annak érdekében, hogy a hazai artmozik megfeleljenek a digitalizáció kihívásainak, és ne maradjanak le végérvényesen a multiplexmozikkal folytatott versenyben?
Várom államtitkár úr megtisztelő válaszát. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir